Έρευνα της πλατφόρμας Cross-Border Commerce Europe (CBCE) καταδεικνύει ότι το ευρωπαϊκό διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο κατέγραψε έσοδα αυξημένα κατά 17% το 2021, φθάνοντας τα 171,2 δισ. ευρώ, αξία που αναμένεται να ανεβεί φέτος στα 220 δισ. Τα στοιχεία αφορούν 16 χώρες της Δ. Ευρώπης και Σκανδιναβίας.

Η κατάταξη των πρώτων 10 e-tailers με βάση τα έσοδα είναι: Ikea, H&M, Lego, Zalando, Lidl, About You, Jysk, Zara, Bauhaus και Euronics. Σύμφωνα με τη μελέτη, μόδα, κοσμήματα και βρεφικά προϊόντα παραμένουν οι δημοφιλέστερες κατηγορίες, αναλογώντας στο 41% των πωλήσεων, ενώ διαπιστώνεται ότι οι Ευρωπαίοι e-tailers έχουν ενισχύσει τη θέση τους σε σχέση με τους Αμερικανούς, χάρη στην αλματώδη ανάπτυξη καταστημάτων όπως τα Zalando, Decathlon και About You.

Πέρυσι, τα 500 μεγαλύτερα sites στην Ευρώπη κατέλαβαν μερίδιο 58,3% των διασυνοριακών πωλήσεων. Τα βρετανικά sites έχασαν 12% από τις ευρωπαϊκές τους παραγγελίες λόγω Brexit, καταγράφοντας 29 δισ. ευρώ. Συνολικά σε αξίες, προηγείται η Γερμανία με 32 δισ. ευρώ και ακολουθούν η Γαλλία με 23 δισ., η Ισπανία με 11,3 και η Ολλανδία με 4,8.

(Πηγή: FashionNetwork.com)