Η Next, βρετανικός γίγαντας λιανικού εμπορίου που επικεντρώνεται σε εξαγορές, φέρεται να ενδιαφέρεται για την απόκτηση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων της The Body Shop.
Σύμφωνα με το Sky News, η Next έχει προσεγγίσει τους διαχειριστές της FRP Advisory σχετικά με μια πιθανή συμφωνία για την απόκτηση «περιουσιακών στοιχείων ως μέρος οποιασδήποτε διαδικασίας πώλησης αποφασίσει να ξεκινήσει». Αλλά το δημοσίευμα ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με το αν η FRP θα διεξάγει μια συμβατική δημοπρασία και ότι «η επαφή μεταξύ της FRP και της Next είχε ήδη σταματήσει».

Επίσης, ανέφερε ότι η Next ενδιαφέρεται για την επιχείρηση εδώ και αρκετό καιρό.
Σημαντικό εμπόδιο για την Next στις όποιες φιλοδοξίες της γύρω από το The Body Shop θα ήταν το γεγονός ότι το εμπορικό σήμα και τα περιουσιακά στοιχεία πνευματικής ιδιοκτησίας δεν αποτελούν μέρος της διαδικασίας διαχείρισης και ελέγχονται από την Aurelius, η οποία αγόρασε την επιχείρηση για 207 εκατ. λίρες πριν από λίγους μήνες. Η γερμανική εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων είναι επίσης ένας από τους σημαντικότερους πιστωτές της The Body Shop και βρίσκεται σε ισχυρή θέση όταν αποφασιστεί η τελική τύχη της επιχείρησης.

(Πηγή: Fashion Network)