Στην εξαγορά του δανέζικου brand γυαλιών ηλίου και οράσεως Lindberg προχωρά η Kering Eyewear. Σύμφωνα με τη συμφωνία που υπέγραψαν οι δύο πλευρές, η Kering Eyewear θα εξαγοράσει το 100% της Lindberg, ενώ η συναλλαγή εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στο δεύτερο εξάμηνου του 2021. Η Lindberg ιδρύθηκε στη Δανία το 1969 ως κατάστημα οπτικών και στη συνέχεια αναπτύχθηκε σε μια πολυεθνική εταιρεία, η οποία σήμερα απασχολεί πάνω από 750 υπαλλήλους σε περισσότερες από 100 χώρες.

Η Lindberg φημίζεται για τα frames τιτανίου στα ρολόγια της, καθώς και για τον εκλεπτυσμένο σχεδιασμό και την καινοτόμο τεχνολογία που χρησιμοποιεί. Τα υποαλλεργικά, χωρίς βίδες μοντέλα που παράγει, συνδυάζουν μεγάλη γκάμα χρωμάτων και υλικών, όπως τιτάνιο, ασετάτ, ξύλο και πολύτιμα μέταλλα, ενώ η εταιρεία έχει κερδίσει τουλάχιστον 106 βραβεία για τον σχεδιασμό των ρολογιών της. «Έχω μεγάλο σεβασμό και θαυμασμό για τον Χένρικ Λίντμπεργκ και την οικογένειά του, που «έχτισαν» τα τελευταία 35 χρόνια αυτή την εταιρεία.

Το όνομα της Lindberg είναι συνώνυμο με την πολυτέλεια στα γυαλιά και θα ταιριάξει απόλυτα στο χαρτοφυλάκιο της Kering Eyewear», δήλωσε ο Roberto Vedovotto, Πρόεδρος και CEO της Kering Eyewear. «Η Kering και η Lindberg μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία για την υψηλή ποιότητα και τον σχεδιασμό των γυαλιών και αυτή η συμφωνία θα μας οδηγήσει σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο», δήλωσε από την πλευρά του ο Henrik Lindberg, Iδρυτής και CEO της Lindberg.

Η εξαγορά της Lindberg από την Kerring Eyewear, θα ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο την παρουσία του γαλλικού ομίλου πολυτελείας στον κλάδο των γυαλιών ηλίου και οράσεως, που σήμερα έχει στο χαρτοφυλάκιό του συνολικά 15 brands, και συγκεκριμένα τα Gucci, Cartier, Saint Laurent, Bottega Veneta, Balenciaga, Chloé, Alexander McQueen, Montblanc, Brioni, Dunhill, Boucheron, Pomellato, Alaïa, McQ και Puma.

(Πηγή: FashionNetwork)