Δύο ακόμα ελληνικές εταιρείες ένδυσης στηρίζουν τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία και τη Συρία, με νέες δράσεις αποστολής ειδών ρουχισμού και ειδών πρώτης ανάγκης.
Συγκεκριμένα, η Funky Buddha συνδράμει την ανακούφιση των σεισμόπληκτων στην Τουρκία και συνεργάζεται με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Fabric Republic, ο οποίος θα παραδώσει στην ελληνορθόδοξη κοινότητα της Αντιόχειας 20 κιβώτια ρουχισμού από τις συλλογές της Funkybuddha. Tα είδη ρουχισμού προορίζονται για τους 1200 σεισμόπληκτους που φροντίζει η κοινότητα στην πόλη Μερσίνη, στην περιοχή Χατάι της Τουρκίας.

Σε αντίστοιχη δράση προχωράει και η Mat Fashion, εργαζόμενοι και εταιρεία, που στηρίζουν τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στην προσπάθεια συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία. Για τον λόγο αυτόν, συλλέχθηκαν μεγάλες ποσότητες από είδη πρώτης ανάγκης, όπως πάνες, βρεφικά και παιδικά γάλατα, είδη προσωπικής υγιεινής και τρόφιμα μακράς διαρκείας, με στόχο την υποστήριξη παιδιών από τη βρεφική ηλικία και άνω. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ανέλαβε να παραλάβει και να μεταφέρει στις πληγείσες περιοχές το σύνολο τη ανθρωπιστικής βοήθειας που συλλέχθηκε από την οικογένεια της Mat Fashion.