Μεγάλες εταιρείες του τομέα της αναδυόμενης C-beauty, δηλαδή της κινεζικής εκδοχής της ομορφιάς, σημείωσαν το 2021 ισχυρή ανάπτυξη, με τη Yatsen Holding να καταγράφει επιπλέον ανάπτυξη κερδοφορίας, αλλά εκφράζονται ανησυχίες ότι το φαινόμενο δεν θα έχει διάρκεια.

Τα αποτελέσματα δείχνουν για το 2022 «ήπια καταναλωτική ζήτηση και έντονο ανταγωνισμό στα προϊόντα μακιγιάζ», σύμφωνα με τον ιδρυτή, Πρόεδρο και CEO της εταιρείας Jinfeng Huang, ο οποίος επιβεβαίωσε τη δέσμευση της εταιρείας για περαιτέρω brand-building, επενδύσεις στο R&D και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Για φέτος, σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2021, η εταιρεία αναμένει πτώση της τάξεως του 35% με 40%. Αυτό αντανακλά την εκτόνωση της συσσωρευμένης ζήτησης στις αρχές του 2021 καθώς αίρονταν οι περιορισμοί που σχετίζονταν με τον κορωνοϊό, φαινόμενο που δεν αναμένεται να επαναληφθεί το 2022.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι όλο και περισσότερες κινεζικές εταιρείες ομορφιάς, όπως και η Yatsen, περιορίζουν σταδιακά τις εκπτώσεις με στόχο να διαφυλάξουν τα περιθώρια τους και το brand equity, ενώ όλο και περισσότερο στοχεύουν και έξω από τη χώρα, συνεργαζόμενες με influencers και sites ηλεκτρονικού εμπορίου της Δύσης. Παράλληλα, το brand «Κίνα» κερδίζει συνεχώς έδαφος μέσα στη χώρα, με τις κινεζικές μάρκες να κατακτούν όλο και συχνότερα την πρώτη θέση στις σημαντικές ημέρες shopping.

(Πηγή: WARC)