Η L’Oréal ανακοινώνει την υλοποίηση του πρώτου μπουκαλιού καλλυντικών, που έχει κατασκευαστεί από εξολοκλήρου ανακυκλωμένο πλαστικό, με την ενζυματική τεχνολογία της Carbios. Στόχος του oμίλου είναι να ξεκινήσει την παραγωγή μπουκαλιών με βάση αυτή την πρωτοποριακή καινοτομία το 2025. Η Biotherm πρόκειται να είναι η πρώτη από τις μάρκες του oμίλου, που θα λανσάρει προϊόν σε αυτό το μπουκάλι του «μέλλοντος».

Η τεχνολογία που αναπτύχθηκε από την Carbios, πρωτοπόρο στην ανάπτυξη λύσεων βιοτεχνολογίας για την ανακύκλωση πλαστικών PET, ανοίγει το δρόμο για την κατασκευή νέων προϊόντων κατασκευασμένων από 100% ανακυκλωμένα υλικά που παράγονται χρησιμοποιώντας την ενζυματική διαδικασία. Ο Jacques Playe, Packaging and Development Director, της L’Oréal, δήλωσε: «Συνεργαζόμαστε με την Carbios από το 2017 για να αναπτύξουμε αυτό το πρώτο μπουκάλι φτιαγμένο από PET.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε σήμερα τη δυνατότητα παραγωγής αυτών των φιαλών σε πιλοτική φάση και έχουμε τη μεγάλη χαρά να είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε τη συσκευασία του μέλλοντος με τους συνεργάτες μας». Σημειώνεται ότι με το «L’Oréal for the Future», το νέο πρόγραμμα βιωσιμότητας της L’Oréal για το 2030, ο ομιλος έχει κάνει ένα ακόμη βήμα προς το θεμελιώδη μετασχηματισμό της δραστηριότητάς του και έχει θέσει νέους φιλόδοξους στόχους, ιδίως στον τομέα των συσκευασιών.