Από 27 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η εβδομάδα προώθησης στοκ νημάτων, υφασμάτων και αξεσουάρ κλωστοϋφαντουργικών στο πλαίσιο του Ευρωμεσογειακού έργου Tex – Med – Alliances στο οποίο μετέχει από την Ελλάδα ο ΣΕΠΕΕ.

Ήδη έχει αναπτυχθεί και είναι σε πλήρη λειτουργία η πλατφόρμα Leftovers με στόχο να φέρει σε επαφή παραγωγούς από 3 χώρες της Ευρώπης – την Ιταλία, την Ισπανία και την Ελλάδα – με εταιρείες παραγωγής ενδυμάτων από τις χώρες της λεκάνης της Μεσογείου – Αίγυπτο, Ιορδανία, Τυνησία και Παλαιστίνη – προκειμένου να αξιοποιηθούν τα στοκ νήματα, υφάσματα και αξεσουάρ που είναι αδιάθετα.

Μέσω της πλατφόρμας δίνεται η δυνατότητα να προωθηθούν εμπορεύματα που δεν αξιοποιούνται σήμερα, ενώ παράλληλα επιχειρήσεις ένδυσης μικρότερου μεγέθους και startups μπορούν να βρουν καλής ποιότητας προϊόντα σε ελκυστικές τιμές.

Στην πλατφόρμα σήμερα προβάλλονται περισσότερα από 800 προϊόντα από 42 εταιρείες (7 νημάτων, 27 υφασμάτων και 8 αξεσουάρ). Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη στο Facebook και οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να εγγραφούν εύκολα στην ομάδα Tex Med Alliances/Leftovers για να δουν τα προϊόντα που είναι διαθέσιμα προς πώληση σε ευνοϊκές τιμές.