Την ώρα που οι εταιρείες λιανικής προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται στην εφοδιαστική τους αλυσίδα, είτε λόγω της αύξησης των τιμών, είτε λόγω της έλλειψης υπηρεσιών παράδοσης, η American Eagle Outfitters βρίσκει τον τρόπο να ανταπεξέλθει.

Η λύση για τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ήταν να προχωρήσει σε δομικές αλλαγές στην αλυσίδα εφοδιασμού. Ειδικότερα, η American Eagle Outfitters, μητρική των εταιρειών American Eagle, Aerie, Offline by Aerie, Todd Snyder και Unsubscribed brands, απέκτησε τον προηγούμενο μήνα – χωρίς αυτό να γίνει ευρέως γνωστό – την εταιρεία logistics Airterra.

Η στρατηγική αυτή εξαγορά θα βοηθήσει την εταιρεία να αναπτύξει το δίκτυο των καταστημάτων της και τα κέντρα διανομής της, ώστε να ανταποκρίνεται στις παραγγελίες, προσφέροντας ακόμα και υπηρεσίες αυθημερόν.

«Δημιουργήσαμε μια ομάδα logistic παγκόσμιας κλάσης. Ήμασταν πάντα μια εταιρεία που βασιζόταν στην καινοτομία. Τα τελευταία χρόνια, πραγματοποιήσαμε πολλές επενδύσεις στον τομέα των logistics», δήλωσε αποκλειστικά στο WWD ο Schottenstein, Eκτελεστικός Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της American Eagle Outfitters.

Ο Schottenstein πρόσθεσε ότι στο μέλλον, η Airterra δεν θα χρησιμοποιείται μόνο από την American Eagle Outfitters, αλλά θα αποκτήσει και άλλους πελάτες από τις μεγαλύτερες εταιρείες λιανικής.

Η εξαγορά της Airterra, που ιδρύθηκε από τον πρώην επικεφαλής της αλυσίδας εφοδιασμού της Nordstrom, Brent Beabout, σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη στον κόσμο της μόδας, καθώς θα είναι η πρώτη φορά, που μια εξειδικευμένη εταιρεία λιανικής, θα μπορεί να ανταγωνιστεί στις παραδόσεις αυθημερόν τους τρεις κολοσσούς του εμπορίου, την Amazon, τη Walmart και την Target.

(Πηγή: WWD)