Η Swarovski Crystal Business ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2022. Η εταιρεία σημείωσε ισχυρή ανάπτυξη +10%, ύψους 1.830 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, και μετά από τρία χρόνια σημαντικών ζημιών πέτυχε μια πολύ ισχυρή βελτίωση, επιτυγχάνοντας σχεδόν κερδοφόρα αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα του 2022 αρχίζουν να δείχνουν τον αντίκτυπο της στρατηγικής για το εμπορικό σήμα, με γνώμονα τον σχεδιασμό των προϊόντων που αποσκοπεί στην επανερμηνεία της εμβληματικής κληρονομιάς της Swarovski, καθώς και την πρόοδο στον μετασχηματισμό του επιχειρηματικού μοντέλου.

Η επιχείρηση σημείωσε συνολική ανάπτυξη το 2022 σε όλα τα επίπεδα: σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων με επικεφαλής τα κοσμήματα με +15%, σε όλες τις επιχειρηματικές κατηγορίες με τις λιανικές πωλήσεις στο +13% και τα κρύσταλλα B2B στο +5%, σε όλες τις αγορές εκτός της Κίνας με +18%, και σε όλα τα κανάλια, συμπεριλαμβανομένου του +5% online που αντιπροσωπεύει το 20% της επιχείρησης λιανικής πώλησης.

Οι νέες συλλογές κοσμημάτων, τα concept λιανικής πώλησης WonderLux και WonderColor και οι καμπάνιες της μάρκας με την Bella Hadid, που επινοήθηκαν από τη δημιουργική διευθύντρια Giovanna Engelbert, αναβάθμισαν την τοποθέτηση της Swarovski. Αυτό ενισχύθηκε μέσω νέων συνεργασιών με πολυτελείς μάρκες, όπως η Aquazzura, και με μακροχρόνιους συνεργάτες της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως η BMW για τη νέα Σειρά 7, και η νέα δεκαετής συμφωνία αδειοδότησης με την EssilorLuxottica για τα γυαλιά.
Ο Όμιλος προσβλέπει σε ένα 2023 με περαιτέρω ανάπτυξη.