Η Coupang, εταιρεία του Fortune 200, που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα λιανικής πώλησης στον κόσμο εξαγοράζει τελικά την πολύπαθη Farfetch. Η εταιρεία ανακοίνωσε σχέδια για την εξαγορά της «επιχείρησης και των περιουσιακών στοιχείων της Farfetch Holdings» που θα την τοποθετήσουν «σε ηγετική θέση στον τομέα των προσωπικών ειδών πολυτελείας παγκοσμίως, μία αγορά αξίας 400 δισ. δολαρίων». Η Coupang είναι ο κυρίαρχος παίκτης του e-tail στη Νότια Κορέα, μία από τις μεγαλύτερες αγορές e-commerce παγκοσμίως. Όπως δήλωσε, «η επιχειρησιακή αριστεία και η καινοτόμος εφοδιαστική της σε συνδυασμό με τον ηγετικό ρόλο της Farfetch στο οικοσύστημα της πολυτέλειας θα οδηγήσει σε εξαιρετικές εμπειρίες για τους πελάτες, τις μπουτίκ και τις μάρκες σε όλο τον κόσμο».
Η συμφωνία δίνει στη Farfetch «πρόσβαση σε κεφάλαιο ύψους 500 εκατ. δολαρίων για να συνεχίσει να παρέχει αποκλειστικές μάρκες και μπουτίκ με προσαρμοσμένη τεχνολογία αιχμής και να δίνει στους κορυφαίους σχεδιαστές πρόσβαση στους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο».
Ο Bom Kim, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Coupang, δήλωσε ότι η νέα εξαγορά αποτελεί ορόσημο στο τοπίο της πολυτέλειας και αποδεικνύει ότι το διαδίκτυο είναι το μέλλον της λιανικής πώλησης ειδών πολυτελείας. «Η Farfetch θα αφιερωθεί εκ νέου στην παροχή της πιο υψηλής εμπειρίας για τις πιο αποκλειστικές μάρκες του κόσμου, ενώ θα επιδιώξει σταθερή και προσεκτική ανάπτυξη ως ιδιωτική εταιρεία. Βλέπουμε επίσης τεράστιες ευκαιρίες για να επαναπροσδιορίσουμε την εμπειρία των πελατών για τους πελάτες πολυτελείας». Και ο José Nev es, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Farfetch, πρόσθεσε: «Η βαθιά εμπειρία της Coupang θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε εξαιρετικές υπηρεσίες για τις μάρκες και τις μπουτίκ συνεργάτες μας, καθώς και για τα εκατομμύρια των πελατών μας σε όλο τον κόσμο». Η διάσωση ήρθε αφού η Farfetch έφτασε κοντά στην έλλειψη ρευστότητας, με τις μετοχές της να πέφτουν κατακόρυφα. Η εταιρεία αντιμετώπισε δυσκολίες λόγω της ύφεσης της πολυτέλειας και του ηλεκτρονικού λιανικού εμπορίου και της δικής της διαφοροποίησης.