Η βιομηχανία ομορφιάς μπορεί να πιστεύει ότι γίνεται πιο οικολογική, αλλά οι καταναλωτές θέλουν να κινηθεί πιο γρήγορα και η μείωση των πλαστικών συσκευασιών, καθώς μαζί με την τύχη των συσκευασιών μετά τη χρήση τους, αποτελούν τους δύο βασικούς τομείς στους οποίους θέλουν να δουν περισσότερη δράση. Αυτό προκύπτει από την έρευνα CleanHub Clean Beauty Consumer Survey, στην οποία η εταιρεία μίλησε με 523 ενήλικες «που θεωρούν τους εαυτούς τους πρωταρχικούς υπεύθυνους λήψης αποφάσεων κατά την αγορά προϊόντων προσωπικής υγιεινής και υγείας». Διενήργησε επίσης μια διαδικτυακή έρευνα στη δική της κοινότητα.

Η CleanHub, η οποία είναι μια νεοσύστατη εταιρεία πρόληψης πλαστικών αποβλήτων, δήλωσε ότι το 81% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι μάρκες πρέπει να μειώσουν ενεργά τις πλαστικές συσκευασίες, ενώ το το 72% θέλει να γνωρίζει πώς ακριβώς οι μάρκες που επιλέγουν σταματούν τα προϊόντα τους από το να καταλήγουν στον ωκεανό ή σε χωματερές. Περίπου το 47% ενδιαφέρεται να διατίθενται τα προϊόντα σε ανακυκλώσιμο πλαστικό και το ίδιο ποσοστό είναι πρόθυμο να πληρώσει περισσότερα για προϊόντα που διατίθενται σε βιώσιμες συσκευασίες.
Κατά την αγορά καλλυντικών, το 63% δήλωσε ότι η καθαρή ομορφιά είναι «εξαιρετικά ή πολύ σημαντική», με τα προϊόντα να μην είναι τοξικά και να αποτελούν βασική προτεραιότητα.

Ακολουθούν, τα χαρακτηριστικά cruelty-free, η βιώσιμη συσκευασία, τα βιολογικά συστατικά, τα μηδενικά απόβλητα, ο συνολικός περιβαλλοντικός αντίκτυπος και το ότι τα προϊόντα είναι κατάλληλα για vegans. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι το 40% των ερωτηθέντων επιθυμεί περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τη βιωσιμότητα και «ερευνά ενεργά» τα οικολογικά διαπιστευτήρια των εμπορικών σημάτων από τα οποία αγοράζει. Αυτό το κάνουν κυρίως μέσω της ανάγνωσης της συσκευασίας (61%), της ιστοσελίδας της μάρκας (60%), των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (37%) και του word of mouth (24%).

(Πηγή: Fashion Network)