Τα δύο της πρώτα καταστήματα στην ελληνική αγορά εγκαινιάζει η ECCO στην Ερμού (όπως είχε γράψει το Fashion Daily στις 28 Μαρτίου) , και ξεκινάει από σήμερα να υποδέχεται τους καταναλωτές στο ένα εξ αυτών, στην Ερμού 56, ενώ το δεύτερο , Ερμού 23-25, αναμένεται να ανοίξει τις επόμενες μέρες. Τα εγκαίνια του καταστήματος σήμερα πλαισιώνονται από event με live cooking με τον Άκη Πετρετζίκη.

Τα καταστήματα θα διαθέτουν έναν συνδυασμό casual, επίσημων, athleisure και outdoor παπουτσιών και σανδαλιών για άνδρες και γυναίκες, μία σειρά παιδικά παπούτσια, καθώς και μία συλλογή δερμάτινων ειδών και αξεσουάρ. Σε επίπεδο design, ακολουθούν το σκανδιναβικό μοντέλο, με καθαρές λιτές γραμμές, ξύλο και μέταλλο, σε ανοιχτό χώρο, με το λευκό να κυριαρχεί, δημιουργώντας ένα περιβάλλον ξεχωριστής ηρεμίας. Το κατάστημα στην Ερμού 56 καλύπτει επιφάνεια 110 τ.μ., ενώ το κατάστημα στην Ερμού 23-25 έχει μία διάθεση μπουτίκ, με χώρο πώλησης 50 τ.μ.

Η ελληνική αγορά εντάσσεται πλέον στην περιφέρεια Μέσης Ανατολής και Αφρικής, με γραφεία στην Τουρκία και το Ντουμπάι, στην οποία εντάσσεται και η αγορά της Κύπρου, στην οποία το brand διαθέτει ήδη 9 καταστήματα. Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας που παρευρέθηκαν στο event για τους δημοσιογράφους που διοργάνωσε το brand χθες στο κατάστημα της Ερμού, η ελληνική αγορά έχει σημαντικές προοπτικές και δεν αποκλείεται το δίκτυό της να ξεπεράσει ακόμα και τα 10 καταστήματα εντός των επόμενων ετών, σε όλη την Ελλάδα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει για το brand και η τουριστική αγορά στα νησιά με το concept των σανδαλιών της να είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για τους τουρίστες. Πιθανό σενάριο είναι στα νησιά να υιοθετήσει το «pop-up store» concept της μάρκας το οποίο είναι πολύ απλό και εύκολο στην εγκατάσταση και cost saving. Αυτήν τη στιγμή η εταιρεία διερευνά και το άνοιγμα 3ου καταστήματος στην αγορά της Αθήνας.