Σχεδόν διπλασιασμό των πωλήσεών του κατέγραψε ο γαλλικός όμιλος ειδών πολυτελείας Kering στο β΄τρίμηνο, με την μεγαλύτερη στήριξη να προέρχεται από το brand της Gucci. Ειδικότερα, τα έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν κατά 95% και διαμορφώθηκαν στα 4,16 δισ. ευρώ, σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2020 και κατά 11% συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων προήλθε από τη Β. Αμερική – όπου οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν αύξηση που ξεπέρασε το 260% – και την Ασία.

Επίσης, η Gucci, η οποία αντιπροσωπεύει πάνω από τα μισά έσοδα του ομίλου και το 76% των λειτουργικών κερδών του, αύξησε τις πωλήσεις της κατά 86% κατά τη διάρκεια του β’ τριμήνου. Μετά την μείωση των δαπανών στο marketing και το «πάγωμα» των επιδείξεων μόδας το 2020, η Gucci, η οποία βρίσκεται κοντά στην συμπλήρωση 100 ετών, εξακολουθεί να συντηρεί τη υψηλού επιπέδου φήμη της μέσα από την πραγματοποίηση events και λανσαρισμάτων, όπως αυτό που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο, με μια συλλογή που συνδυάζει τα σχέδια Gucci με τα «κοψίματα» και τα λογότυπα της Balenciaga, που επίσης ανήκει στον όμιλο Kering.

H συγκεκριμένη συλλογή πιθανολογείται ότι θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα στο τέλος του γ’ τριμήμου παράλληλα με την κυκλοφορία της ταινίας του Ridley Scott «House of Gucci», με τους Lady Gaga, Adam Driver και Al Pacino, η οποία θα δώσει επιπλέον προβολή στη μάρκα. Σύμφωνα με τον CFO της Kering, Jean-Marc Duplaix, ο όμιλος θα συνεχίσει να επενδύει για να υποστηρίξει τις μάρκες του κατά το β’ εξάμηνο του έτους, χωρίς όμως αυτό να βλάψει την κερδοφορία του. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kering, François-Henri Pinault πρόσθεσε: «Όσο επιστρέφουμε σε σημαντικά επίπεδα κερδοφορίας, θα αυξάνουμε τον ρυθμό των επενδύσεών στα brand μας ενισχύοντας τις στρατηγικές μας πρωτοβουλίες».

(Πηγή: FashionNetwork)