Πραγματοποιήθηκε η Συνεδρίαση του ΔΣ του ΠΣΒΑΚ, υπό την προεδρία του Θεόδωρου Γιαρμενίτη. Οι τοποθετήσεις των μελών του ΔΣ για την πορεία της αγοράς των καλλυντικών κατά το β΄ εξάμηνο του 2021 ήταν γενικά αισιόδοξες, ωστόσο η αστάθεια εξακολουθεί να αποτελεί το γενικό χαρακτηριστικό που προκαλεί ανησυχία, τόσο για την ελληνική αγορά του καλλυντικού, όσο και για τις εξαγωγές. Κατά τη συνεδρίαση του ΠΣΒΑΚ, έγινε αναφορά στη σημαντική αύξηση (άνω του 20% μερίδιο αγοράς) που έχει καταγράψει το ηλεκτρονικό εμπόριο, αλλά και στα φαρμακεία, και κατά διαστήματα στα σούπερ μάρκετ.

Κατά την συζήτηση, τέθηκε επίσης το ζήτημα του δειγματισμού στα προϊόντα μακιγιάζ και στα αρώματα, όπου ισχύει ακόμα η απαγόρευση, την ώρα που σε άλλα είδη έχει επιτραπεί. Μετά από πρόταση των μελών του ΔΣ, ο Πρόεδρος του ΠΣΒΑΚ ανέλαβε να επιδιώξει μία εκ νέου επαφή με τους αρμόδιους Υπουργούς, ώστε να εξευρεθούν λύσεις για το ζήτημα του δειγματισμού και της μείωσης του ΦΠΑ.

Ένα άλλο ζήτημα προς συζήτηση με το Υπουργείο Ανάπτυξης είναι η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων μέσω προγραμμάτων που έχουν ανακοινωθεί, αλλά ακόμα δεν έχουν προχωρήσει. Επιπλέον, έγινε αναφορά στις αυξήσεις των πρώτων υλών και στο αυξημένο ενεργειακό κόστος που επηρεάζουν σημαντικά τις τιμές των προϊόντων του κλάδου. Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε το καλωσόρισμα των μελών του νέου ΔΣ 2021 – 2023, αποφασίστηκε η συγκρότηση των νέων Επιτροπών (Εξαγωγών, Marketing, Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης και Δεοντολογίας), ενώ το Δ.Σ. ενέκρινε και την Αίτηση Εγγραφής της εταιρείας Pharmasept AE στον Σύνδεσμο.