Στα δερμοκαλλυντικά η μεγαλύτερη ανάπτυξη ανά κλάδο
Ως ένας ακόμα χρόνος «υπεραπόδοσης» σε όλα τα τμήματα και όλες τις ζώνες χαρακτηρίζεται το 2022 για τη L’Oreal, στο πλαίσιο ανακοίνωσης των οικονομικών της αποτελεσμάτων. Μεταξύ άλλων, οι πωλήσεις της διαμορφώθηκαν στα 38,26 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 18,5% βάσει των συνολικών στοιχείων, +10,9% σε σχέση με το αντίστοιχο συγκρίσιμο περσινό διάστημα. Καλά ισορροπημένη χαρακτηρίζεται η ανάπτυξη μεταξύ όγκου και αξίας, ενώ το 28% των πωλήσεων σημειώνεται στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Ρεκόρ 20ετίας για την ευρεία διανομή
Ο Κλάδος Επαγγελματικών Προϊόντων κατέγραψε ισχυρή ανάπτυξη, +10,1% σε σχέση με το αντίστοιχο συγκρίσιμο περσινό διάστημα και +18,3% βάσει των συνολικών στοιχείων, χάρη στην απόδοση της Kérastase, οι πωλήσεις της οποίας ξεπέρασαν για πρώτη φορά το συμβολικό ορόσημο του ενός δισ. ευρώ, και της Série Expert της L’Oréal Professionnel, με την επιτυχία της καινοτομίας Metal Detox. Ο κλάδος πέτυχε επίσης ανάπτυξη στις βαφές μαλλιών, με τις εμβληματικές γραμμές Shades EQ της Redken και Inoa της L’Oréal Professionnel.
Ο Κλάδος Προϊόντων Ευρείας Διανομής σημείωσε την καλύτερη ανάπτυξή του τα τελευταία 20 χρόνια: +8,3% σε σχέση με το αντίστοιχο συγκρίσιμο περσινό διάστημα και +14,6% βάσει των συνολικών στοιχείων. Ο κλάδος πέτυχε σταθερή ανάπτυξη στην περιποίηση μαλλιών, με την Elvive Hyaluron Plump να επιβεβαιώνει την παγκόσμια επιτυχία της. Το μακιγιάζ ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία, με προϊόντα όπως το Superstay Vinyl Ink της Maybelline New York και το Bare With Me concealer και τις ψεύτικες βλεφαρίδες Jumbo της NYX Professional Makeup. Στην περιποίηση της επιδερμίδας, η Garnier είχε την κορυφαία συνεισφορά στην ανάπτυξη του κλάδου, με τον ορό Brightening με βιταμίνη C να ξεχωρίζει.

Ενίσχυσε την ηγετική της θέση στα αρώματα η L’Oréal Luxe
Η L’Oréal Luxe κατέγραψε ισχυρή ανάπτυξη, στο +10,2% σε σχέση με το αντίστοιχο συγκρίσιμο περσινό διάστημα και +18,6% βάσει των συνολικών στοιχείων. Ο κλάδος ενίσχυσε την ηγετική του θέση στα αρώματα, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία στην επιλεκτική αγορά. Αυτή η απόδοση οδηγήθηκε από παγκόσμια best sellers, όπως το Libre του Yves Saint Laurent, το La Vie Est Belle από τη Lancôme και Acqua di Gio by Armani, καθώς και από νέα λανσαρίσματα όπως το Prada Paradoxe. Στον τομέα της περιποίησης δέρματος, ο κλάδος αναπτύχθηκε τρεις φορές πιο γρήγορα από την αγορά, ωθούμενος από τον υπερ-premium τομέα, με θεαματική απόδοση από την Helena Rubinstein, καινοτομίες αιχμής όπως ο τριπλός ορός Rénergie H.C.F της Lancôme και την επιτυχία των πρόσφατων εξαγορών, συμπεριλαμβανομένης της ιαπωνικής επωνυμίας Takami. Τέλος, ο κλάδος Δερμοκαλλυντικών έκλεισε τη χρονιά με εξαιρετική ανάπτυξη, στο +21,9% σε σχέση με το αντίστοιχο συγκρίσιμο περσινό διάστημα και +30,6% βάσει των συνολικών στοιχείων, με τις μάρκες La Roche-Posay και CeraVe να συμβάλουν εξίσου στην ανάπτυξη. Η Vichy διατήρησε την ισχυρή της δυναμική χάρη στο Dercos και το Capital Soleil UV. Η SkinCeuticals κατέγραψε διψήφιο αριθμό ανάπτυξης, που τροφοδοτείται από την εξαιρετική απόδοση της αντιρυτιδικής κρέμας A.G.E Interrupter, ενώ, τέλος, η νεοαποκτηθείσα επωνυμία Skinbetter Science έδειξε μεγάλες δυνατότητες.