Τα luxury brands συνεχίζουν τη δυναμική τους ανάκαμψη και καταγράφουν σημαντικές επιδόσεις παγκοσμίως. Ειδικότερα, στη λίστα των κορυφαίων brands για το 2021 της Interbrand, το luxury στον χώρο της μόδας αποτελεί τον κλάδο με τις καλύτερες επιδόσεις και σε αυτές, η LVMH ξεχωρίζει, καθώς είναι η μόνη εταιρεία που έχει πέντε brands στη λίστα.

Ειδικότερα, το brand της Sephora, που βρίσκεται στην 100η θέση της λίστας είναι το μοναδικό new entry στην φετινή κατάταξη και γίνεται το πέμπτο brand της LVMH στη λίστα. Τα υπόλοιπα τέσσερα brands που έχει στη ιδιοκτησία της, βρίσκονται σε υψηλότερες θέσεις και συγκεκριμένα είναι τα: Louis Vuitton στη 13η, Dior στην 77η, Tiffany & Co στην 92η και Hennessy στην 95η. Η Vuitton, είναι στην πραγματικότητα μία από τις δύο μάρκες πολυτελείας που υπάρχουν στη λίστα από την αρχή της μελέτης – που ξεκίνησε να διενεργείται πριν από δύο δεκαετίες – και εκτός από το ότι ήταν η μόνη μάρκα πολυτελείας που ήταν στην πρώτη 20άδα, τώρα μπήκε και στην πρώτη 15άδα.

Με τις Dior και Tiffany να ανεβαίνουν στην κατάταξη, αλλά και την Hermès και την Prada, που δεν ανήκουν στην LMVH, να αυξάνουν την αξία τους κατά 20%, η φετινή χρονιά γίνεται η χρονιά του luxury για τον κλάδο της μόδας. Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι η τεχνολογία κυριαρχεί στο top 10, χωρίς αλλαγή στις πρώτες 3 θέσεις (Αpple, Amazon, Microsoft), οι οποίες μαλιστα αντιπροσωπεύουν το 33% της συνολικής αξίας της λίστας. Τέλος, εξέχουσα θέση έχουν Facebook και Instagram που καταλαμβάνουν την 15η και την 19η θέση, μετά από άνοδο 3% και 23% αντίστοιχα.

(Πηγή: FashionNetwork)