Το digital brand ομορφιάς και skincare Glossier Inc. ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε ένα νέο γύρο χρηματοδότηση ύψους 80 εκατ. δολαρίων, μέσω του Lone Pine Capital, με αποτέλεσμα η συνολική αποτίμηση της εταιρείας να ανέρχεται πλέον στα 1,8 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με την εταιρεία που έχει έδρα τη Ν. Υόρκη, η νέα ένεση ρευστότητας που έλαβε, θα την βοηθήσει να αναπτύξει τόσο τα online, όσο και τα offline κανάλια της παγκοσμίως, καθώς και να συνεχίσει τις εργασίες για το άνοιγμα τριών καταστημάτων, στο Σιάτλ, το Λος Άντζελες και το Λονδίνο, αργότερα μέσα στο έτος.

Η Glossier ιδρύθηκε το 2014 και λειτουργούσε ως μια αποκλειστικά digital εταιρεία, ωστόσο το 2018 άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στη Ν. Υόρκη και γρήγορα έγινε γνωστή για τα «έντονα βιωματικά» καταστήματα που λειτουργούσε. Σύμφωνα με την εταιρεία, πάνω από 1 εκατ. πελάτες επισκέφθηκαν τα πέντε καταστήματά της, το 2019, τα οποία στη συνέχεια αναγκάστηκε να κλείσει, λόγω του covid.

Η χρηματοδότηση που έλαβε πάντως, και η απόφασή της να ξανανοίξει τρία νέα καταστήματα, αντιπροσωπεύουν το πρώτο αποφασιστικό βήμα της Glossier να ανανεώσει την στρατηγική επέκτασής της. Αυτή περιλαμβάνει τόσο την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και την είσοδό της σε νέες αγορές, όσο και τον σχεδιασμό δεκάδων νέων καταστημάτων στις ΗΠΑ, αλλά και παγκοσμίως. Η Glossier σήμερα έχει πάνω από 5 εκατομμύρια πελάτες σε όλο τον κόσμο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους Gen Z και τους Millennials.

(Πηγή: FashionNetwork)