Όλο και μεγαλύτερη γίνεται η πίεση που ασκείται στα brands από τους έφηβους και τους νέους, ώστε μέσα από τα προϊόντα τους να εκφράζουν ηθικές αξίες, αλλά και την ευαισθητοποίηση τους για κοινωνικά θέματα. Οι Gen Z, όσο και η νεότερη γενιά των Gen Alpha εξελίσσεται σε μια μεγάλη ομάδα αφοσιωμένων online αγοραστών, η οποία μας προϊδεάζει για το ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά των μελλοντικών καταναλωτών. Η έρευνα The Kids These Days εξέτασε τις καταναλωτικές συμπεριφορές και τις πεποιθήσεις παιδιών ηλικίας από 8 και 15 ετών, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στις ηλικίες 12 – 15 που σύντομα θα γίνουν ανεξάρτητοι καταναλωτές.

Όπως αναφέρει η μελέτη, άτομα των ηλικιών αυτών πραγματοποιούν ήδη ψηφιακές αγορές, το 15% έχει πραγματοποιήσει αγορές στο διαδίκτυο την τελευταία εβδομάδα, με το ¼ αυτών να έχει πρόσβαση και σε τραπεζικό λογαριασμό. Ένας στους τρείς εφήβους στρέφεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αλληλεπιδράσει με τις αγαπημένες του μάρκες, από τις οποίες όμως, έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις.

Τα θέματα στα οποία εστιάζουν είναι κυρίως η ίση εκπροσώπηση των δυο φύλων, με τα κορίτσια ηλικίας 12 – 15 να επιχειρούν να διασφαλίσουν ότι μέσα από τις καμπάνιες για παράδειγμα, τα κορίτσια και οι γυναίκες εκπροσωπούνται επαρκώς. Επίσης, στην κορυφή των προτεραιοτήτων για τους εφήβους 12 – 15 βρίσκεται η βιωσιμότητα και η φιλοπεριβαλλοντική προσέγγιση, με το 44% να δηλώνει ότι η φροντίδα του πλανήτη έχει σημασία γι’ αυτούς. Στη συγκεκριμένη έρευνα, που αποτυπώνει τα χαρακτηριστικά των μελλοντικών καταναλωτών, συμμετείχαν 15.418 χρήστες διαδικτύου από Αυστραλία, Βραζιλία, Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Μαλαισία, Μεξικό, Πολωνία, Νότια Αφρική, Ισπανία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ. (Πηγή: FahionNetwork)