Η SalonCentric, εταιρεία της L’Oréal USA, ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός B2B marketplace στον ιστότοπό της, του οποίου η λειτουργία θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο και αναμένεται να τριπλασιάσει τις επιλογές προϊόντων που προσφέρονται στα κομμωτήρια και τους στυλίστες. «Η αποστολή μας είναι να βοηθούμε τους επαγγελματίες του χώρου. Έτσι, μέσα από αυτό το νέο επιχειρηματικό μοντέλο θα εισάγουμε νέες κατηγορίες προϊόντων που δεν διαθέτουμε σήμερα στα καταστήματά μας», δήλωσε ο Bertrand Fontaine, πρόεδρος της SalonCentric.

Η εταιρεία της L’Oréal, η οποία αυτή τη στιγμή διαθέτει περίπου 100 μάρκες στο διαδίκτυο και στα 600 καταστήματά της, αναμένει ότι η νέα της επιχειρηματική πρωτοβουλία θα φέρει στον ιστότοπό της 350 νέους προμηθευτές και θα προσφέρει νέες κατηγορίες προϊόντων, όπως εξοπλισμό κομμωτηρίου ή extensions μαλλιών. To μοντέλο των marketplaces έχει καταγράψει ήδη μεγάλη επιτυχία στην Β2C αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου. Εκτός από την Amazon υπάρχει ένα ευρύ φάσμα εταιρειών λιανικού εμπορίου, όπως η Walmart, που έχουν λανσάρει διαδικτυακές πλατφόρμες marketplace στα sites τους.

Η SalonCentric ανέπτυξε αυτό το μοντέλο σε συνεργασία με τη Mirakl, η οποία έχει δημιουργήσει αντίστοιχες πλατφόρμες για περισσότερες από 300 εταιρείες, όπως τα B2C marketplaces των Feelunique, Galeries Lafayette και Urban Outfitters. Σύμφωνα με το Digital Commerce 360, οι πωλήσεις προϊόντων μέσα από τα marketplaces εταιρειών, αποτελούν το 62% των παγκόσμιων πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου, με βάσει τα στοιχεία του 2020. Η οικονομική έκθεση της L’Oréal κατέδειξε ότι ο τομέας επαγγελματικών προϊόντων του ομίλου κέρδισε σημαντικό μερίδιο αγοράς το 2020, γεγονός το οποίο οφείλεται στην SalonCentric, της οποίας τα έσοδα εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 1,3 δισ. δολάρια το 2021.

(Πηγή: Glossy)