Κατά 75% αυξήθηκαν οι πωλήσεις του ομίλου H&M το β’ τρίμηνο του 2021 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020 και διαμορφώθηκαν στα 4,6 δισ. ευρώ. Η πορεία των πωλήσεων το τελευταίο διάστημα έχει επηρεαστεί από τις συνθήκες της πανδημίας, καθώς στην αρχή του δεύτερου τριμήνου, περίπου 1.300 καταστήματα έκλεισαν προσωρινά, ενώ τα ανοιχτά καταστήματα είχαν περιορισμούς, είτε στις ώρες λειτουργίας είτε στον αριθμό πελατών, κ.α.

Σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες αγορές του ομίλου, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, τα καταστήματα έκλεισαν σχεδόν καθόλη τη διάρκεια του τριμήνου, ως συνέπεια των εκτεταμένων περιορισμών, ενώ στο τέλος του, οι περισσότερες αγορές του ομίλου H&M εξακολουθούσαν να έχουν περιορισμούς. Με τους εμβολιασμούς να επιταχύνονται, τα καταστήματα ορισμένων αγορών άνοιξαν, επαναφέροντας σε τροχιά ανάκαμψης τον όμιλο, η οποία και συνεχίζεται.

Επιπλέον, οι διαδικτυακές πωλήσεις συνέβαλαν στα αποτελέσματα του ομίλου και συνεχίζουν τη δυναμική τους παρουσία, παρά το άνοιγμα των καταστημάτων, γεγονός που δείχνει ότι οι καταναλωτές εξακολουθούν να επιλέγουν αυτό το κανάλι. Την περίοδο 1-13 Ιουνίου, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 35%, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, και κατά 2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Σημειώνεται, ότι οι περισσότερες αγορές του ομίλου της H&M εξακολουθούν να υπόκεινται σε περιορισμούς, ενώ στις 13 Ιουνίου περίπου 180 καταστήματα έκλεισαν προσωρινά, όπως και τα 50 καταστήματα στη Μαλαισία, που έπρεπε να κλείσουν στις αρχές του μήνα, χωρίς ωστόσο το γεγονός να επηρεάζει τη θετική εικόνα του ομίλου.