Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι εμφανίζονται από τις επιδόσεις της περιόδου Black Friday οι retailers του καλλυντικού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Fashion Daily, στα πολυκαταστήματα Notos παρατηρήθηκε αύξηση της επισκεψιμότητας και του συνεπαγόμενου conversion σε όλα τα πολυκαταστήματα. Όπως λέει η Ζωή Πυθαρούλη, Marketing & Communications Director των πολυκαταστημάτων Notos, ανοδικά κινήθηκαν όλες οι κατηγορίες: Καλλυντικό, Ανδρική, Γυναικεία και Unisex ένδυση, υπόδηση, καθώς και το Xmas home deco.

Αντίστοιχα, πραγματικό «success story» χαρακτηρίζεται η περίοδος του Black Friday για τα Sephora, μετά τη χρονιά ρεκόρ που σημείωσαν τα καταστήματα σε επίπεδο πωλήσεων και κερδών. Όπως αναφέρει η Μαρίλια Τόμπρα, Country Manager της Sephora, «οι καταναλωτές έκαναν ουρές στα καταστήματά μας, δείχνοντας εμπιστοσύνη τη μοναδική εξυπηρέτηση πελάτη και προϊοντική επιλογή που βρίσκουν μόνο στα Sephora».

Όσον αφορά στο σύνολο της αγοράς, οι καταναλωτές ξόδεψαν πάνω από 300 εκατ. ευρώ την περίοδο των προσφορών της Black Friday που κράτησε σχεδόν δύο εβδομάδες, από τα οποία τα 130 εκατ. ήταν το τελευταίο 3ήμερο- λίγο πολύ στα περσινά επίπεδα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία και τις εκτιμήσεις του Βασίλη Κορκίδη, Προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, καθώς και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, δεν παρατηρούνται ιδιαίτερες μεταβολές από πέρυσι, με τη μόνη παρατήρηση ότι η σωστή κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων έστρεψε το ενδιαφέρον των καταναλωτών πριν τις γιορτές στις προσφορές Black Friday και Cyber Monday, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Ημερησίας. Η πλειοψηφία των καταναλωτών έδειξε κυρίως ενδιαφέρον για τις κατηγορίες είδη τεχνολογίας, οικιακές συσκευές /εξοπλισμός, ένδυση/υπόδηση, καλλυντικά και έπιπλα.