Σηματοδοτώντας το τέλος εποχής ενός δημοφιλούς σχεδιαστή, η αναζήτηση του διαδόχου του Dries Van Noten ξεκίνησε αθόρυβα τους τελευταίους μήνες. Ο φημισμένος Βέλγος σχεδιαστής επιβεβαίωσε ότι αποχωρεί τον Ιούνιο, μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες στη μόδα – και μια ένδοξη, αργά αναπτυσσόμενη καριέρα στη μόδα. Το τελευταίο του σόου με τον σημερινό του ρόλο θα είναι το ανδρικό σόου για την άνοιξη του 2025, το οποίο έχει προγραμματιστεί για την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

«Εν ευθέτω χρόνω, θα ανακοινώσουμε τον σχεδιαστή που θα συνεχίσει την ιστορία», δήλωσε ο Van Noten σε αποκλειστική του δήλωση στο WWD. «Προετοιμάζομαι γι’ αυτή τη στιγμή εδώ και καιρό και νιώθω ότι ήρθε η ώρα να αφήσω χώ-ρο σε μια νέα γενιά ταλέντων που θα φέρουν το όραμά τους στο brand». Ο κατάλογος των πιθανών διαδόχων του Van Noten περιλαμβάνει πολλά υποσχόμενους σχεδιαστές νούμερο δύο, οι οποίοι έχουν εμπλακεί σε πολλούς πρόσφατους διορισμούς σχεδιαστών, συμπεριλαμβανομένων των Tod’s, Bally, Alexander McQueen και Moschino.

Αγαπημένη μορφή της μόδας και του λιανεμπορίου, ο Van Noten έχει κερδίσει πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων το βραβείο WWD Honor για τον Σχεδιαστή της Χρονιάς το 2023 και το βραβείο CFDA για τον Διεθνή Σχεδιαστή της Χρονιάς το 2008. Έχει επίσης παρασημοφορηθεί από το Fashion Group International, το Συμβούλιο Ραπτικής του Μουσείου στο FIT και τη Φλαμανδική Βασιλική Ακαδημία του Βελγίου. Το brand του ανήκει στον όμιλο της Puig.

(Πηγή: WWD)