Την Κυριακή 23 Ιουλίου έφυγε από τη ζωή ο Νικόλαος Θ. Δούρος, ιδιοκτήτης της εταιρείας «Δούρος ΑΕ». Ήταν ένας πρωτοπόρος, οραματιστής επιχειρηματίας και πρότυπο οικογενειάρχη. Από το 2008 ήταν Πρόξενος της Δημοκρατίας της Ουγγαρίας για την Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά και το 2011 βραβεύτηκε στην Παλαιά Βουλή από την πρεσβεία της Ουγγαρίας με το Μεγάλο Σταυρό του Τάγματος των Λεγεώνων, ως ο καλύτερος πρόξενος της Ελλάδας.

Είχε διατελέσει Πρόεδρος των Φίλων του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών. Επί σειρά ετών υπήρξε πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αχαΐας, καθώς και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε.) Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου. Τέλος, ήταν αντιπρόεδρος του συνδέσμου Εξαγωγέων Ελλάδος και μέχρι πρότινος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Λιμένος Πατρών.

«Τα τρία παιδιά του, ο Θεόδωρος, η Αγγελική και η Μαρίνα θα συνεχίσουν το έργο του με την ίδια εργατικότητα και επιχειρηματικό ήθος», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένεια του εκλιπόντος. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα. Η οικογένεια παρακαλεί αντί στεφάνων, την ενίσχυση των παιδικών κατασκηνώσεων κοινωνικού οργανισμού Δήμου Πατρέων.