Σε πιλοτική φάση λειτουργείας μπαίνει το μεγαλύτερο εργοστάσιο ενδυμάτων στην Κεντρική Αμερική, το οποίο θα παράγει αθλητικά είδη για μάρκες όπως η Nike και η Under Armour, αναφέρουν τοπικοί αξιωματούχοι. Το εργοστάσιο, το οποίο έχει έκταση σχεδόν 63.000 τ.μ. όσο περίπου τρία γήπεδα ποδοσφαίρου, έχει ξεκινήσει τις τεχνικές δοκιμές με στόχο να ξεκινήσει την παραγωγή ρούχων από τον Οκτώβριο ή τον Νοεμβριο, αναφέρει το WWD.

To βιομηχανικό πάρκο Arena, που ανήκει στην Tegra Global, αναμένεται να απασχολήσει 5.000 άτομα και θα περάσει στην τελική πιλοτική του φάση στα τέλη Οκτωβρίου, όταν τα δείγματα παραγωγής θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται στους πελάτες και το προσωπικό θα έχει αναλάβει καθήκοντα πλήρως.

Σημειώνεται ότι τα εγκαίνια του βιομηχανικού πάρκου είχαν προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο, ωστόσο η πανδημία ανέβαλε τα σχέδια λειτουργίας του, για το δ’ τρίμηνο του 2021. Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας το εργοστάσιο θα εφαρμόσει καινοτομίες στην εκτύπωση, στο κέντημα και τους αυτοματισμούς, ενώ θα έχει χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και θα είναι φιλικότερο προς το περιβάλλον σε σχέση με τους ανταγωνιστές του.

(Πηγή: WWD)