Ανθεκτική αποδεικνύεται η Hermès απέναντι στην επιβράδυνση των δαπανών για είδη πολυτελείας, με τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 18% το τέταρτο τρίμηνο σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες στα 3,36 δισ. ευρώ. Η ανάπτυξη στην αμερικανική ήπειρο ήταν ιδιαίτερα ισχυρή κατά το τρίμηνο έως τις 31 Δεκεμβρίου, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 21,6%. Οι πωλήσεις στην Ασία αυξήθηκαν κατά 14,8% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, με την Ιαπωνία να σημειώνει άλμα 26,2%. Αυτοί οι αριθμοί ανάπτυξης την τοποθετούν μπροστά από την LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, της οποίας οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 5,5% το τέταρτο τρίμηνο και πολύ μπροστά από την Kering, της οποίας οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 6% το τρίμηνο έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Οι πωλήσεις της εταιρείας ξεπέρασαν τα 13,42 δισ. ευρώ για το σύνολο του έτους, αυξημένες κατά 21% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, με καθαρά κέρδη 4,31 δισ. ευρώ.
Τα δερμάτινα είδη προηγούνται και με διψήφια ποσοστά στο τρίμηνο. Κατά την περίοδο των διακοπών, τα έτοιμα ενδύματα σημείωσαν άλμα 27,5%, ενώ οι πωλήσεις των δερμάτινων ειδών αυξήθηκαν κατά 10,4%. Η ομορφιά, μια αναπτυσσόμενη κατηγορία για την εταιρεία, και το τμήμα ρολογιών της σημείωσαν αμφότερα αύξηση 22% το τέταρτο τρίμηνο. Η εταιρεία αντιμετωπίζει το πρόβλημα προσλήψεων στον τομέα της πολυτέλειας με ένα ακόμη μπόνους για τους εργαζόμενους, καταβάλλοντας 4.000 ευρώ σε όλο το προσωπικό παγκοσμίως ως επιβράβευση για τα αποτελέσματα της χρονιάς.

(Πηγή: WWD)