Στις δυσμενείς συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία στην αγορά καλλυντικών προϊόντων, αλλά και στις προσπάθειες του συνδέσμου, ώστε να μην διαταραχθεί η αγορά και οι υπηρεσίες του κλάδου κατά την διάρκεια των περιοριστικών μέτρων, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Θεόδωρος Γιαρμενίτης, Πρόεδρος του ΠΣΒΑΚ. Κατά την ομιλία του στην Ετήσια Τακτική Γ. Σ. του Συνδέσμου, ανέφερε ότι η συνολική αξίας της ελληνικής αγοράς σε τιμές χονδρικής το 2020, ήταν της τάξεως των 620 εκατ. ευρώ από 691 εκατ. ευρώ το 2019, καταγράφοντας πτώση 10,3%. Ωστόσο, το δίκτυο e-commerce συγκράτησε την αγορά και υπάρχουν προβλέψεις για άνοδο 30% το 2021.

Η λιανική αγορά το 2020 κυμάνθηκε στα 1,4 δις ευρώ, ενώ οι εξαγωγές έφτασαν στα 250 εκατ. ευρώ περίπου. Σε ότι αφορά την εικόνα των Δικτύων Διανομής, διευκρίνισε ότι η Ευρεία Διανομή και τα Monobrands διαμορφώθηκε στο 38,7%, η Επιλεκτική Διανομή στο 14%, τα Φαρμακεία στο 22,4%, τα Κέντρα Αισθητικής & Ευεξίας στο 1,2%, τα Κομμωτήρια στο 4,6%, οι Απευθείας Πωλήσεις στο 3,8% και το e-commerce στο 15,4%.

Αναφερόμενος στη βιώσιμη τροχιά στην οποία εισέρχεται σταδιακά το beauty, ο Θεόδωρος Γιαρμενίτης είπε: «Η πράσινη οικονομία είναι πλέον πραγματικότητα και η Όμορφη Βιομηχανία είναι στις επάλξεις με την εναρμόνιση των Ευρωπαϊκών Νομοθεσιών σ΄αυτό. Εμείς κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν και κρατήσαμε ακμαίο τον Σύνδεσμο και κατά τα Μνημονικά χρόνια και τώρα στην πανδημία». Τέλος, ο Πρόεδρος του ΠΣΒΑΚ αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Συνδέσμου για τη μείωση του Τέλους Ετοιμότητας στα Καλλυντικά, ενώ ζήτησε από τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς να υπάρξει ενημέρωση για το οικονομικό γίγνεσθαι και ιδιαίτερα για την ανάπτυξη, την φορολογική πολιτική, τις ασφαλιστικές ελαφρύνσεις και τις τράπεζες.