Σε ανακοίνωσή της η Amazon.com Inc. γνωστοποίησε ότι η μονάδα της για την καταπολέμηση παραχαράξεων (CCU), σε συνεργασία με τον οίκο Ferragamo, κατήγγειλε στις αρμόδιες αρχές στην επαρχία Τζετζιάνγκ της Κίνας, τη διακίνηση απομιμήσεων. Πραγματοποιήθηκε έφοδος στην εμπλεκόμενη αποθήκη και κατασχέθηκαν εκατοντάδες απομιμήσεις της ζώνης Gancini, καθώς και αγκράφες.

Η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο κοινών διεθνών ερευνητικών προσπαθειών των δύο εταιρειών. Ανά τα έτη, ο Ferragamo έχει ενεργοποιήσει σειρά μέτρων κατά των απομιμήσεων. Το 2020 συγκεκριμένα, online έλεγχοι οδήγησαν στην αναχαίτιση και απομάκρυνση 3 εκ. παράνομων προφίλ από τις κύριες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων παγκοσμίως, ενώ περίπου 94.000 ψεύτικα προϊόντα μπλοκαρίστηκαν και απομακρύνθηκαν από ιστοσελίδες δημοπρασιών.

Από την πλευρά της η Amazon απαγορεύει τη διάθεση απομιμήσεων στην πλατφόρμα της και το 2020 επένδυσε ποσό άνω των 700 εκ. δολαρίων και απασχόλησε περισσότερα από 10.000 άτομα, προκειμένου να προστατεύσει το κατάστημά της από απάτες και απομιμήσεις. Το ίδιο έτος, ενέκρινε μόλις 6% των νέων αιτήσεων για λογαριασμό seller. Η διεθνής μονάδα CCU της αμερικανικής εταιρείας ιδρύθηκε το 2020 και αποτελείται από πρώην ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, πρώην αστυνομικούς, έμπειρους ερευνητές και αναλυτές δεδομένων.

(Πηγή: WWD.com)