Ο οίκος Mulberry προκάλεσε έκπληξη την Τρίτη με την είδηση ότι ο επί σειρά ετών Διευθύνων Σύμβουλος Thierry Andretta αποχωρεί με άμεση ισχύ και ότι ορίστηκε αντικαταστάτης του, o Andrea Baldo. Ο Andretta εντάχθηκε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου το 2015. Ο Baldo με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στην ηγεσία εμπορικών σημάτων στον κλάδο της μόδας και ήταν πιο πρόσφατα Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικός Διευθυντής της Ganni από το 2018 έως φέτος.

Μάλιστα, «οδήγησε τη διεθνή ανάπτυξη της επιχείρησης μέσω της εστίασης στην ανάπτυξη του δικτύου λιανικής πώλησης, την καινοτομία προϊόντων και την όξυνση της ταυτότητας της μάρκας για την αύξηση της δέσμευσης των πελατών», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Προηγούμενα, εργάστηκε στην Coccinelle την περίοδο 2016-2018 και στον όμιλο Marni από το 2013-2016, όπου «επαναπροσδιόρισε τις στρατηγικές προτεραιότητες για τις επιχειρήσεις, οδηγώντας τελικά σε βελτιωμένες επιδόσεις πωλήσεων και κερδοφορίας».

Τέλος, κατείχε επίσης ηγετικές θέσεις στην Diesel για πάνω από 10 χρόνια, μεταξύ των οποίων και ως COO της λειτουργίας της στις ΗΠΑ. Ενώ ο Andretta αποχωρεί άμεσα, ο αντικαταστάτης του δεν θα ενταχθεί στην εταιρεία μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου. Στην τελευταία της εμπορική ενημέρωση τον Μάιο, η εταιρεία είχε δηλώσει ότι το έτος έως το τέλος Μαρτίου οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 4%, ή 2,7% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, ενώ τα μικτά περιθώρια κέρδους διατηρήθηκαν περίπου στο επίπεδο που αναφέρθηκαν για το πρώτο εξάμηνο του έτους. Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,3%, με τις διεθνείς λιανικές πωλήσεις να αυξάνονται κατά 7,2% και στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά 3,2%.

(Πηγή: Fashion Network)