Ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα από το Sports Retail και το Retail Health & Wellness για τον όμιλο Fourlis, κλάδους στους οποίους δραστηριοποιείται με τις αλυσίδες Intersport και Holland & Barrett, αντίστοιχα. Σύμφωνα με τα οικονομικά του αποτελέσματα που παρουσίασε χθες ο όμιλος, για την Intersport, η οποία αντιστοιχεί στο 33% των συνολικών πωλήσεων του ομίλου, οι συνολικές πωλήσεις α’ τριμήνου ανήλθαν σε 37,5 εκατ. ευρώ, έναντι 37 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα και το μικτό κέρδος σε 16,1% έναντι 15,7%. Το 2023 ο όμιλος εγκαινίασε 3 νέα καταστήματα στην Ελλάδα (Σέρρες, Κατερίνη, Παγκράτι) και ένα στη Ρουμανία (Lemon Park). Παράλληλα, ξεκίνησε πρόγραμμα ανακαινίσεων στην Ελλάδα, ενώ μέχρι σήμερα για το 2024 έχει εγκαινιάσει 4 νέα καταστήματα, 2 στη Ρουμανία (Sibiu, Pitesti) και 2 στην Ελλάδα (Μυτιλήνη και ΔΑΑ), με την επέκταση μέσω νέων καταστημάτων να βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την περιοχή.

To α’ τρίμηνο επηρεάστηκε από τον θερμό χειμώνα και την εποχικότητα του Πάσχα, ενώ το β’ τρίμηνο μέχρι στιγμής παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη. Πριν λίγο, ανακοινώθηκαν και τα εγκαίνια του νέου κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου για την Intersport στην Αλβανία, από την Generation Υ. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «αυτή η συνεργασία υπογραμμίζει την τεχνογνωσία της Generation Y στη δημιουργία δυναμικών, φιλικών προς τον χρήστη, εμπειριών διαδικτυακών αγορών.

Πρωταρχικός στόχος αυτού του έργου είναι να υποστηρίξει την Intersport στην περαιτέρω ανάπτυξη της πελατειακής της βάσης στην αγορά της Αλβανίας, προσφέροντας ένα ακόμη δυναμικό σημείο αγορών, πλην των φυσικών της σημείων. Παρέχοντας μια απρόσκοπτη εμπειρία διαδικτυακών αγορών, η Intersport Albania στοχεύει να προσελκύσει και να διατηρήσει ένα μεγαλύτερο κοινό, ενισχύοντας τόσο τις πωλήσεις της εταιρίας από το σημείο αυτό, όσο και την ικανοποίηση των πελατών».

Όσον αφορά στον τομέα του Retail Health & Wellness όπου ο όμιλος δραστηριοποιείται με τα καταστήματα Holland & Barrett, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 0,4 εκατ. ευρώ, έναντι 0,1 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2023, με αύξηση 250,4%, ενώ τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 0,2 εκατ. ευρώ. Τα καταστήματα σημειώνουν «ελπιδοφόρες» επιδόσεις σε έναν κλάδο που γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη με υψηλή πιστότητα πελάτη και conversion rates. Δυναμική παρουσία έχει το e-commerce, το οποίο αντιστοιχεί στο 17% των πωλήσεων στους 9 μήνες λειτουργίας του, με ώθηση από την περιφέρεια. Τα Holland & Barrett διαθέτουν 6 φυσικά καταστήματα στην Αθήνα και ecommerce πλατφόρμα από τον Ιούνιο 2023. Το 2024, ετοιμάζονται 4 νέα καταστήματα στην Αθήνα, καθώς επίσης η είσοδος στην αγορά της Ρουμανίας.