Μία από τις βασικές τάσεις που επικρατούν είναι η ζήτηση για προϊόντα κατάλληλα για πολλούς χρωματικούς τόνους επιδερμίδας, ιδίως στο πνεύμα της διαφορετικότητας, αλλά και η εξατομίκευση των προϊόντων με στόχο το κατάλληλο χρώμα. Ο συνδυασμός skincare με μακιγιάζ επίσης κερδίζει έδαφος, καθώς περιποιείται το δέρμα και ενισχύει το αποτέλεσμα του μακιγιάζ ταυτόχρονα, ενώ οι βιώσιμες συσκευασίες που είναι φιλικές προς το περιβάλλον και μπορούν να ανακυκλωθούν είναι επίσης τάση.

Στο μέτωπο του κραγιόν, η μία τάση έχει να κάνει με τα εκκεντρικά χρώματα και τελειώματα και η άλλη με τη σύνθεση, καθώς συστατικά όπως ο μόλυβδος, οι φθαλικές ενώσεις και οι παραβένες περιορίζονται και αντικαθίστανται από βιολογικά προϊόντα που εκτιμάται ότι θα διευρύνουν το μέγεθος της αγοράς μακιγιάζ. Οι επιρροή των K-beauty και J-beauty συνεχίζεται παγκοσμίως, με έμφαση στο ελάχιστο μακιγιάζ και το «glass skin» που τονίζει τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου, ενώ παράλληλα, μεγάλο μέρος της Γενιάς Ζ και των Millennials εκφράζεται μέσα από πειραματισμούς στο μακιγιάζ και το SFX makeup που παραπέμπει σε φανταστικούς χαρακτήρες.

Vegan και βιολογικά στο προσκήνιο
Μεγάλο ρόλο στην καινοτομία αναμένεται να παίξουν τα vegan και cruelty-free προϊόντα, στο πλαίσιο της αυξανόμενης ευαισθητοποίησης για τα ζώα, αλλά και τα βιολογικά και clean προϊόντα, λόγω της ανησυχίας των καταναλωτών για τις επιπτώσεις των χημικών συστατικών στο δέρμα, αλλά και στο περιβάλλον. Η αγορά των φυσικών και βιολογικών προϊόντων μακιγιάζ εκτιμάται ότι θα κινηθεί με CAGR 6,2% το υπό εξέταση διάστημα.

Οι εταιρείες που καθορίζουν την αγορά
Οι εταιρείες που καθορίζουν την αγορά μακιγιάζ, διαμορφώνουν το τοπίο είτε με νέα λανσαρίσματα που επεκτείνουν το χαρτοφυλάκιό τους, είτε με συνεργασίες, εξαγορές και συγχωνεύσεις που ενισχύουν την παγκόσμια παρουσία τους. Παράλληλα, βασίζονται σε στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ και στις πλατφόρμες των social media για να προσελκύσουν καταναλωτές και να εδραιώσουν την ψηφιακή τους παρουσία. Σύμφωνα με την έρευνα της FMI, οι πρώτες 5 εταιρείες είναι οι Mac Cosmetics, Bobbi Brown, Charlotte Tilbury, The Estée Lauder Companies και Pat McGrath Labs.

(Πηγή: Futuremarketinsights.com)