Η Apivita γιορτάζει για 5η συνεχόμενη χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας, η οποία θεσπίστηκε από τον ΟΗΕ με σκοπό να αναδείξει παγκοσμίως τα οφέλη μελισσών και λοιπών επικονιαστών στον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό και να προωθηθούν δράσεις για την προστασία τους.

Για το 2022, η εταιρεία γιορτάζει την Ημέρα της Μέλισσας όλο τον Μάϊο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την κυψέλη της στην Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, από όπου πέρασαν άνω των 80.000 επισκεπτών κατά τη διάρκεια 3 εβδομάδων. Επίσης, όλο τον μήνα, η Apivita υποδέχεται φοιτητές από όλο τον κόσμο και τους εισάγει -μέσω βιωματικής επίσκεψης στο μελισσοκομείο της εταιρείας- στις αρχές της κοινωνίας των μελισσών, ενώ χορηγεί την έκδοση του βιβλίου της Συγγραφέως-Εικαστικού Ελένης Τσαλδίρη, «Ο Κήπος του Ασκληπιού», από τις Εκδόσεις Καλέντη.

Τέλος, το Σάββατο 21/05 η Apivita και το Hondos Center Κηφισιάς υποδέχτηκαν μικρούς και μεγάλους στον κόσμο της μέλισσας, χάρη σε μία «κυψέλη» που δημιουργήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο, με happenings και workshops. Όλες οι δράσεις και εκδηλώσεις έχουν συνοδοιπόρο την ομάδα του «The Bee Camp», μέλος του Οργανισμού 1% for the Planet, η οποία έχει ως στόχο την προστασία της μέλισσας και την αύξηση του αστικού πρασίνου στην Ελλάδα.