Με το καταναλωτικό κοινό να επιστρέφει δυναμικά στα γυμναστήρια και να αναλαμβάνει όλο και πιο απαιτητικά προγράμματα προπόνησης και στους εξωτερικούς χώρους, η αυξανόμενη πίεση για απόδοση φέρνει στο προσκήνιο την ευκαιρία για εξειδικευμένα προϊόντα που υποστηρίζουν την αποθεραπεία και την αποκατάσταση από τραυματισμούς. Η αξία της παγκόσμιας αγοράς sportswear εκτιμάται ότι ανήλθε σε 364 δισ. δολάρια το 2021, σύμφωνα με τη Euromonitor, με τα 96 δισ. να προέρχονται από την κατηγορία performance apparel. Εντούτοις, οι μεγάλες μάρκες δεν έχουν δώσει προτεραιότητα στην αποθεραπεία, αφήνοντας τον δρόμο ανοιχτό στις μικρές, niche εταιρείες.

Η Myomaster ετοιμάζεται να λανσάρει το φθινόπωρο συλλογή ενδυμάτων με ενσωματωμένη τεχνολογία που επισπεύδει την αποθεραπεία μετά την προπόνηση, ώστε ο χρήστης να κερδίζει χρόνο. Άλλη μάρκα στην κατηγορία είναι η Pressio του πρώην τριαθλητή Jamie Hunt, η οποία προτείνει leggings που ασκούν διαβαθμισμένη πίεση κατά μήκος των ποδιών, μειώνοντας την κόπωση και το οίδημα μετά την προπόνηση.

Η διαβάθμιση, σύμφωνα με την εταιρεία, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και τη λεμφική παροχέτευση, απομακρύνει τις τοξίνες και επιταχύνει τη μυϊκή αποκατάσταση. Η Prevayl συνδυάζει ηλεκτρόδια ραμμένα στα ρούχα, με ειδικό αισθητήρα, που επιτρέπει στους χρήστες να αναλύουν δεδομένα παλμών, θερμοκρασίας, αναπνοής, μεταξύ άλλων, και προτείνει τύπο και διάρκεια προπόνησης για κάθε περίσταση, ώστε να προλαμβάνονται οι τραυματισμοί από υπερβολές.

(Πηγή: Voguebusiness.com)