Ο ιταλικός οίκος Dolce & Gabbana απομακρύνεται από τις συμφωνίες άδειας χρήσης και αναλαμβάνει εσωτερικά τη διαχείριση της κατηγορίας ομορφιάς, στο πλαίσιο τολμηρής στρατηγικής κίνησης που πάει αντίθετα προς την προσέγγιση των περισσότερων luxury brands στη μόδα. Συγκεκριμένα, ο ιταλικός οίκος ιδρύει στο Μιλάνο την Dolce & Gabbana Beauty, η οποία ως τον Ιανουάριο 2023 θα έχει αναλάβει κατά 100% την παραγωγή, τις πωλήσεις και τη διανομή των αρωμάτων και προϊόντων μακιγιάζ, που αποτελούν δραστηριότητα του 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ως τον περασμένο Δεκέμβριο, ο ιταλικός οίκος είχε συμφωνία licensing με τη Shiseido, η οποία θα συνεχίσει να παράγει τα προϊόντα για τον οίκο ως το τέλος του 2022.
Το luxury brand licensing σημείωσε μεγάλη ανάπτυξη από τη δεκαετία του ’80, με πρωτοπόρο στη δραστηριότητα τον Γάλλο σχεδιαστή Pierre Cardin. Η πρακτική διατηρείται έως σήμερα, με τους μεγάλους οίκους μόδας να είναι συμβεβλημένοι με ομίλους καλλυντικών όπως οι L’Oréal, Coty και Puig για τα αρώματα και το μακιγιάζ τους. Η νέα εταιρεία σχεδιάζει να ανοίξει 130-150 θέσεις εργασίας στο Μιλάνο ως τον Μάρτιο 2023 και άλλες 100-120 εκτός Ιταλίας.

(Πηγή: Voguebusiness.com)