Η Yoox προχωρά προς ένα νέο υβριδικό μοντέλο λιανικής, με το πρώτο της marketplace, το οποίο παρουσίασε την Πέμπτη. Το νέο εγχείρημα του δημοφιλούς e-tailer θα «ενισχύσει την εμπειρία του καταναλωτή, επιτρέποντας άμεση πρόσβαση σε ευρύτερο χαρτοφυλάκιο προϊόντων που θα περιλαμβάνει περισσότερες από 700 μάρκες και 150.000 νέα είδη στις κατηγορίες κόσμημα, πρετ-α-πορτέ, αξεσουάρ και υποδήματα», δήλωσε η Valentina Visconti Prasca – Διευθύνουσα Σύμβουλος της Yoox, σε αποκλειστική συνέντευξη στο WWD.

Το marketplace θα λειτουργήσει πρώτα στην Ευρώπη, με προοπτική για επέκταση ίσως του χρόνου στις ΗΠΑ, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και την Ιαπωνία. Το διευρυμένο σχήμα θα περιλαμβάνει μερικούς από τους πιο γνωστούς Ιταλούς retailers του χώρου, όπως οι Mengotti και Papini, αλλά θα ενσωματώνει και μικρές επιχειρήσεις, δίνοντάς τους πρόσβαση στο πελατολόγιο που έχει το Yoox σε 100 χώρες.

Μέσω του marketplace, το Yoox μελλοντικά θα ήθελε να έχει περισσότερα από 1 εκατομμύριο προϊόντα διαθέσιμα online, ενώ θα μπορεί να επεκταθεί και σε νέες κατηγορίες όπως τα καλλυντικά και τα μεταχειρισμένα κομμάτια. Επιπλέον, με την τοπική εξυπηρέτηση να αυξάνεται χάρη στο φορμάτ του marketplace, θα μπορέσει να υποστηρίξει και τους στόχους βιωσιμότητας που έχει θέσει.

(Πηγή: WWD)