Αναβρασμός φαίνεται ότι επικρατεί στο βρετανικό λιανεμπόριο με δύο γίγαντες της ομορφιάς και της μόδας να βρίσκονται στο επίκεντρο συζητήσεων για αλλαγή ιδιοκτησίας. Από τη μία πλευρά, η ιδιοκτήτρια εταιρεία της βρετανικής αλυσίδας Boots εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει την επιχείρηση, 5 χρόνια με την εξαγορά της.

Η πώληση εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς στρατηγικών κινήσεων που εξετάζει η Walgreens Boots Alliance (WBA), σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sky News, και ήδη έχει αναθέσει στους συμβούλους της Goldman Sachs να διερευνήσει τις επιλογές της. Αναμένεται ότι η Boots θα προσελκύσει το ενδιαφέρον ομίλων private equity, καθώς έχουν δείξει ενδιαφέρον συνολικά για βρετανικές επιχειρήσεις αυτήν τη χρονιά. Μεταξύ των λιανεμπορικών γιγάντων που πωλήθηκαν αυτήν τη χρονιά είναι τα supermarkets Asda και Morrisons.

Η αξία της Boots, σύμφωνα με τους αναλυτές, μπορεί να αγγίξει τα 10 δισ. λίρες ή ακόμα και περισσότερα, δεδομένου ότι διαθέτει 2.200 καταστήματα και μεγάλο online βραχίονα, ενώ παράλληλα είναι ο licencee της Mothercare στη Μ. Βρετανία. Απασχολεί περίπου 55.000 εργαζόμενους.
Από την άλλη πλευρά, στον ταϊλανδέζικο κολοσσό της Central Group περνάει ο όμιλος του βρετανικού πολυκαταστήματος Selfridges για 4 δισ. λίρες, το οποίο τα τελευταία 18 χρόνια ανήκει στην οικογένεια Weston.

Η Selfridges διαθέτει 25 καταστήματα, με το flagship να βρίσκεται στην Oxford Street του Λονδίνου. Άλλα παραρτήματα βρίσκονται στο Δουβλίνο, την Ολλανδία και τον Καναδά.
Σύμφωνα με τους Times που δημοσίευσαν τη συμφωνία, η Central Group είναι ακόμα μία οικογενειακή επιχείρηση, με 3.700 καταστήματα σε ολόκληρο τον κόσμο, με μία γκάμα που εκτείνεται από supermarkets μέχρι καταστήματα ηλεκτρονικών και πολυκαταστήματα. Ο non-executive director του ομίλου, Vittorio Radice, διοικούσε το Selfridges από το 1996 έως το 2003.

(Πηγή: Fashion Network, Times)