Η πρώτη εβδομάδα της διάσκεψης COP26 για την κλιματική αλλαγή ολοκληρώθηκε με δεσμεύσεις για περιβαλλοντικούς στόχους, αλλά και λύσεις για όλες τις βιομηχανίες και πέρα από τον κλάδο της μόδας. Μέχρι στιγμής, το Συνέδριο COP26 έχει επικεντρωθεί στις εκπομπές άνθρακα, με τη δέσμευση των περισσότερων από 40 χωρών να σταματήσουν τις εκπομπές, να αποτελεί την μεγαλύτερη ίσως επιτυχία του συνεδρίου, ενώ άλλες ανακοινώσεις επικεντρώθηκαν στον τερματισμό της αποψίλωσης των δασών.

Ειδικότερα, οι ηγέτες που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 85% των δασών του κόσμου δεσμεύτηκαν να σταματήσουν την αποψίλωση τους και την υποβάθμιση της γης έως το 2030. Πέρα από τις ειδικές ανακοινώσεις που έκανε κάθε χώρα ξεχωριστά, οι επωνυμίες μόδας έδωσαν τις δικές τους δεσμεύσεις.

Η μητρική εταιρεία της Everlane και της Ugg, Deckers Brands, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον επιστημονικό και παγκοσμίως αναγνωρισμένο οργανισμό Science-Based Targets Initiative (SBTi) για τον καθορισμό στόχων μείωσης των εκπομπών άνθρακα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Everlane και με βάση τη συγκεκριμένη δέσμευση, οι εκπομπές άνθρακα της εταιρείας θα είναι χαμηλότερες κατά 55% για κάθε προϊόν και χαμηλότερες κατά 46% για τα καταστήματα και τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας έως το 2030, ενώ οι εκπομπές θα γίνουν net zero το αργότερο έως το 2050. Επίσης, η Ugg έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αναδημιουργίας προϊόντων σε συνεργασία με τη NuShoe, μια εταιρεία επισκευής παπουτσιών.

Παράλληλα, η Gabriela Hearst, ως καλλιτεχνική διευθύντρια της Chloé, αναφέρθηκε στη μετάβαση της μάρκας στο B Corp brand, που αποτελεί την πιο αυστηρή πιστοποίηση βιωσιμότητας στον κλάδο. Στη συζήτηση στην οποία συμμετείχε η Gabriela Hearst, συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η δυνατότητα μετάβασης του κλάδου της μόδας συνολικά, σε μοντέλα περισσότερο «περιβαλλοντικά ενσυνείδητα».

(Πηγή: Glossy)