To φλερτ των luxury brands με τον κλάδο του gaming γίνεται όλο και εντονότερο τους τελευταίους μήνες, με την Balenciaga, αυτή τη φορά, να γίνεται η πρώτη μάρκα πολυτελείας που συνεργάζεται με το Fortnite της Epic Games. Το Fortnite, ακόμα και αυτοί που ασχολούνται με τον χώρο της μόδας και δεν παίζουν video games, το γνωρίζουν. Έκανε την εμφάνισή του το 2017 και αποτελεί ένα φαινόμενο, αφού σήμερα έχει 400 εκατ. χρήστες παγκοσμίως και έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με τον κόσμο της μουσικής και του αθλητισμού.

Πλέον, εισέρχεται και στο χώρο της μόδας, μέσα από τη συνεργασία του με τον οίκο Balenciaga. Ειδικότερα, ο γνωστός οίκος έχει σχεδιάσει τέσσερα εικονικά outfits, ή αλλιώς «skins», τα οποία οι παίκτες μπορούν να αγοράσουν μαζί με αξεσουάρ, όπλα και έναν εικονικό προορισμό Balenciaga στο παιχνίδι.

Η ενεργοποίηση θα έχει διάρκεια μίας εβδομάδας, αλλά θα έχει και ένα στοιχείο που συνδέεται με την πραγματική ζωή (IRL) και συγκεκριμένα μια σειρά limited edition με καπέλα, μπλουζάκια και φούτερ Balenciaga x Fortnite, η οποία θα είναι διαθέσιμη, τόσο στα καταστήματα Balenciaga, όσο και στο Balenciaga.com.

Η Balenciaga έχει αποδειχθεί πρωτοπόρος του luxury στον χώρο του gaming, καθώς η συνεργασία της με την Epic Games δεν ξεκίνησε με το Fortnite. Όπως αναφέρει η Demna Gvasalia, καλλιτεχνική διευθύντρια της Balenciaga «η εταιρεία ξεκίνησε με το δικό της πρώτο βιντεοπαιχνίδι, το Afterworld, το οποίο κατασκευάσαμε χρησιμοποιώντας την τεχνολογία 3D σχεδίασης της Epic Games». (Πηγή: Vogue Business)