Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν χθες οι μετοχές της Asos, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, αλλά και την είδηση της παραίτησης του CEO της εταιρείας, Nick Beighton, από τα καθήκοντά του, μετά από 12 χρόνια στην επιχείρηση, εκ των οποίων τα 6 στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Η αποχώρηση του χαρακτηρίζεται ως «πολύ ξαφνική», καθώς έγινε ενώ δεν υπάρχει αντικαταστάτης.

Σε επίπεδο αποτελεσμάτων, παρότι η εταιρεία κατέγραψε σημαντική βελτίωση μεγεθών από τις αρχές του έτους μέχρι τις 31 Αυγούστου – με τα έσοδά της να καταγράφουν αύξηση 20%, στα 3,91 δισ. λίρες – εντούτοις στα αποτελέσματα της τέταρτης περιόδου (P4), καταγράφηκε πιο αργή αύξηση των πωλήσεων, η οποία διαμορφώθηκε στο 15% συνολικά, μετά από αύξηση 29% στο Ηνωμένο Βασίλειο, 32% στις ΗΠΑ και μόλις 4% στην ΕΕ, λόγω των προβλημάτων που υπήρξαν στην αλυσίδα ανεφοδιασμού.

Η Asos, ωστόσο, παραμένει μία από τις πιο επιτυχημένες e-tailer μόδας, ακόμη και αν η ανάπτυξη της εμφάνισε επιβράδυνση, καθώς έχει καταφέρει, μεταξύ άλλων, να αυξήσει την ενεργή βάση των πελατών της κατά 13%, φτάνοντας τα 26,4 εκατ. άτομα. Η εταιρεία εκτίμησε ότι για το 2022, η αύξηση των πωλήσεών της θα κυμανθεί από 10 – 15%.
(Πηγή: FashionNetwork)