Η Inditex, συνεχίζοντας τον εξορθολογισμό της δομής του ομίλου, προχωρά στη συγχώνευση των θυγατρικών της σε τρεις βασικές αγορές: την Πορτογαλία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Σε αυτές τις χώρες, ο όμιλος μείωσε τον αριθμό των εταιρειών που λειτουργεί, από τις 22 σε μόλις τρεις. Η Inditex ακολούθησε την ίδια διαδικασία και στις τρεις αγορές, όπως αναφέρει η ισπανική επιχειρηματική εφημερίδα Cinco Días. Ο όμιλος ρευστοποίησε τις θυγατρικές μέσω των οποίων λειτουργούσε κάθε μάρκα του, εκτός από τις εταιρείες Zara, οι οποίες μετονομάστηκαν σε ITX Portugal, ITX Italy και ITK UK.

Από εδώ και στο εξής, ενώ δεν υπάρχει καμία αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της Inditex και των σημάτων της, αυτό που θα αλλάξει είναι ο τρόπος καταγραφής των εσόδων των εμπορικών της σημάτων, καθώς θα ενσωματωθούν όλα στην ίδια οικονομική κατάσταση, μία ανά χώρα. Με αυτήν την κίνηση, η Inditex επιδιώκει να απλοποιήσει τις δραστηριότητές της, εφαρμόζοντας στις βασικές αγορές ένα σύστημα που εισήγαγε για πρώτη φορά το 2020.

Σημειώνεται ότι σε Ιταλία, Πορτογαλία και Ηνωμένο Βασίλειο η Inditex λειτουργούσε συνολικά 771 καταστήματα (έως το τέλος α’ εξαμήνου) και συγκεκριμένα 347 στην Ιταλία, 320 στην Πορτογαλία και 104 στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ είχε εννέα θυγατρικές στην Πορτογαλία, επτά στην Ιταλία και έξι στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η διαδικασία εταιρικής ενοποίησης μόλις ξεκίνησε.

(Πηγή: FashionNetwork)