Στην ανανέωση της εικόνας της και των σχεδίων των κοσμημάτων της προχωρά η Pandora, ώστε να προσελκύσει κοινά μικρότερων ηλικιών και να αυξήσει σημαντικά τις πωλήσεις της στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κοσμημάτων στον κόσμο με βάση την παραγωγή, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι στοχεύει σε λειτουργικό περιθώριο κέρδους 25-27% το 2023, ενώ διευκρίνισε ότι βρίσκεται σε μια φάση ανανέωσης της εικόνας του, ώστε να προσελκύσει το κοινό των Gen-Z (ηλικιών έως 25 ετών), δημιουργώντας έναν νέο πυλώνα ανάπτυξης με δημιουργίες που θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των νεότερων.

«Οι γενιές των Gen-Z και των Millenials μέχρι το 2025 θα αποτελούν πάνω από το 60% των καταναλωτών των luxury brands στον κόσμο, οπότε πρέπει να εστιάσουμε σε αυτούς», δήλωσε ο CEO της Pandora, Alexander Lacik στο Reuters. Βασική προτεραιότητα όμως του Lacik, είναι να διεισδύσει ακόμα περισσότερο στην αγορά της Κίνας, που αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά κοσμημάτων στον κόσμο, θέτοντας ως στόχο τον τριπλασιασμό των πωλήσεων στην περιοχή, αλλά και τον διπλασιασμό των εσόδων από τις ΗΠΑ.

Για να καλύψει τη ζήτηση που θα σημιουργηθεί, η Pandora θα επενδύσει 159 εκατ. δολάρια στην επέκταση της παραγωγικής της ικανότητας κατά περίπου 60% ή κατά 80 εκατ. κοσμήματα ετησίως, με την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στο Βιετνάμ και την επέκταση των υφιστάμενων εργοστασίων της στην Ταϊλάνδη.

(Πηγή: FashionNetwork)