Σε μια νέα επένδυση προχώρησε o οίκος ειδών πολυτελείας Hermès, ο οποίος προκειμένου να καλύψει την συνεχιζόμενη ζήτηση για τις εμβληματικές του τσάντες, άνοιξε ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής στη Γαλλία. Το εργοστάσιο δερμάτινων ειδών Guyenne είναι το 19ο της Hermès και βρίσκεται στο χωριό Saint-Vincent-de-Paul, στη χερσόνησο Ambès.

Παράλληλα, ο οίκος ανακοίνωσε ότι ανοίγει ακαδημία εκπαίδευσης για τεχνίτες δερμάτινων ειδών, οι οποίοι στη συνέχεια θα στελεχώσουν τις νέες εγκαταστάσεις παραγωγής. Εκτιμάται ότι οι νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, θα φτάσουν τις 260. Το νέο εργοστάσιο βρίσκεται σε μια έκταση περίπου 56 στρεμμάτων – πρώην αμαξοστάσιο σιδηροδρομικού σταθμού – και δημιουργήθηκε από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Patrick Arotcharen.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την Hermès «φυτεύτηκαν περίπου 100 δέντρα, συμβάλλοντας στην πλήρη αναζωογόνηση του χώρου και στη δημιουργία ενός κήπου», ενώ παράλληλα το εργοστάσιο είναι εξοπλισμένο με ηλιακούς συλλέκτες που παράγουν πάνω από το 40% της συνολικής ενέργειας που καταναλώνεται.

Σημειώνεται ότι από το 2010, η Hermès έχει ανοίξει εννέα εργοστάσια δερμάτινων ειδών στη Γαλλία, ανεβάζοντας τον αριθμό των δερμάτινων τεχνιτών του ομίλου σε πάνω από 4.000. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι βρίσκεται στο στάδιο προετοιμασίας τριών ακόμα νέων εργοστασίων στη Γαλλία και βρίσκονται σε εξέλιξη οι προσλήψεις και η εκπαίδευση του προσωπικού.

(Πηγή: FashionNetwork)