Αίτηση αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO) για εισαγωγή στο αμερικανικό χρηματιστήριο κατάθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) η εταιρεία Olaplex Holdings που δραστηριοποιείται στον κλάδο ομορφιάς, με στόχο να συγκεντρώσει 100 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στις ρυθμιστικές αρχές, η Olaplex ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο στο δείκτη Nasdaq Global Select Market με το σύμβολο «OLPX».

Με βάση τα οικονομικά στοιχεία που κατατέθηκαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, το α’ εξάμηνο του 2021, οι καθαρές πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν στα 270,2 εκατ. δολάρια, την ώρα που οι πωλήσεις για το σύνολο του 2020 είχαν διαμορφωθεί στα 282,3 εκατ. δολάρια, αυξημένες κατά 90% σε ετήσια βάση. Στόχος της Olaplex για τη συνέχεια, έχοντας κατακτήσει την κατηγορία του hair care, είναι να επεκταθεί σε νέες κατηγορίες προϊόντων του beauty και του wellness.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2014 από τους Dean και Darcy Christal και εξαγοράστηκε από την Advent International το 2019. Σημειώνεται, ότι νωρίτερα αυτόν τον μήνα, μια νεοσύστατη εταιρεία της Advent, εξαγόρασε ποσοστά των BareMinerals, Buxom και Laura Mercier από την ιαπωνική εταιρεία καλλυντικών Shiseido.

(Πηγή: FashionNetwork)