«Ισχυρό» ήταν το πρώτο εξάμηνο για την εταιρεία Unilever, η οποία ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων κατά 5,4%, (με τον όγκο των πωλήσεων στο +4% και των τιμών στο +1,3%). Συγκεκριμένα στον τομέα ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας, η εταιρεία κατέγραψε αύξηση στον κύκλο εργασιών κατά 3,3% στο α’ τρίμηνο, στα 10,4 δισ. ευρώ, ενώ το β’ τρίμηνο σημείωσε αύξηση 4,2% στα 5,4 δισ. ευρώ. Ωστόσο, η Unilever έχει να αντιμετωπίσει την αύξηση στις τιμές των εμπορευμάτων και στα κόστη μεταφορών.

Προκειμένου να εξισορροπήσει την απώλεια, η εταιρεία αύξησε τις τιμές κάποιων προϊόντων της κατά 1% το πρώτο τρίμηνο, ενώ σκοπεύει να προχωρήσει σε περαιτέρω αυξήσεις τιμών μέσα στο έτος. Ωστόσο, οι αρχικές της αυξήσεις είχαν ήδη αρνητική επίδραση στον όγκο πωλήσεών της, σε περιοχές όπως η Βραζιλία. Υπενθυμίζεται ότι το κόστος πρώτων υλών και συσκευασίας αντιπροσωπεύει το 40% των συνολικών πωλήσεων της Unilever.

Πάντως, η εταιρεία κατάφερε κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων να εξοικονομήσει κάποια κεφάλαια, περικόπτοντας έξοδα που αφορούν στο marketing και την προώθηση προϊόντων σε καταστήματα, με αποτέλεσμα να ενισχύσει τα περιθώρια κέρδους της.

(Πηγές: Reuters, FashionNetwork)