Η παγκόσμια πλατφόρμα αγοράς και πώλησης second hand και vintage ρούχων Etsy, ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας για την εξαγορά της εταιρείας χειροποίητων ειδών Elo7, που έχει ως έδρα την Λατική Αμερική και συνήθως την αποκαλούν «Etsy της Βραζιλίας». Οι 1,9 εκατ. ενεργοί πελάτες της, οι 56.000 πωλητές της, καθώς και τα περίπου 8 εκατ. είδη που διαθέτει προς πώληση, καθιστούν την Elo7 ως μια από τις δέκα μεγαλύτερες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου στην περιοχή και εκτιμάται ότι θα δώσει στην Etsy σημαντική θέση στην αγορά.

Το τίμημα της εξαγοράς της ανέρχεται στα 217 εκατ. δολάρια σε μετρητά, ενώ η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021. Η συγκεκριμένη συμφωνία έρχεται σε συνέχεια της εξαγοράς της πλατφόρμας secondhand μόδας Depop από την Etsy, η οποία ανακοινώθηκε στις αρχές του μήνα. Η συναλλαγή αυτή, που υπολογίζεται ότι θα φτάσει στα 1,625 δισ. δολάρια, αναμένεται να εκτοξεύσει τις συνολικές πωλήσεις της Etsy στο τομέα της ένδυσης, οι οποίες έφταναν το 1 δισ. δολάρια το 2020. «Η Elo7 είναι η Etsy της Βραζιλίας, και έχει επιχειρηματικό μοντέλο παρόμοιο με το δικό μας.

Μετά και την πρόσφατη συμφωνία για την εξαγορά της Depop, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα φέρουμε άλλη μια σημαντική εξαγορά στην “οικογένεια” μας. Η νέα μας κίνηση θα μας βοηθήσει να διεισδύσουμε στην αγορά της Λατινικής Αμερικής, όπου μέχρι στιγμής δεν είχαμε αξιοσημείωτη βάση πελατών», δήλωσε ο CEO της πλατφόρμας, Josh Silverman. Σημειώνεται ότι η Etsy, θα διαχειρίζεται τέσσερα, αρκετά διαφοροποιημένα, e-commerce brands, το Etsy, το Reverb, το Depop και το Elo7, ενώ το κάθε marketplace θα λειτουργεί ανεξάρτητα, αξιοποιώντας, ωστόσο, την κοινή τεχνογνωσία για τα προϊόντα, το μάρκετινγκ, την τεχνολογία και την υποστήριξη των πελατών του.

(Πηγη: FashionNetwork)