Η Ferrari μπορεί να αποτελεί ένα σύμβολο που απευθύνεται κυρίως στο ανδρικό κοινό, ωστόσο τις προηγούμενες ημέρες προχώρησε στο λανσάρισμα της πρώτης της συλλογής μόδας, με τις γυναίκες να μονοπωλούν το ενδιαφέρον στο catwalk της παρουσίασης της συλλογής στο Maranello. «Όπως τα αμάξια δεν έχουν φύλο, δεν έχουν φύλο ούτε αυτά τα κομμάτια της συλλογής», δήλωσε ο Rocco Iannone, ο οποίος είχε αφήσει τη «σφραγίδα» στους οίκους Giorgio Armani και Dolce & Gabbana και πλέον έχει αναλάβει «χρέη» creative director στο τμήμα του fashion της Ferrari. H Ferrari έχει ως στόχο να λανσάρει τη συλλογή της με ένα σύγχρονο τρόπο και θα είναι διαθέσιμη στο ριζικά ανανεωμένο κατάστημά της στο Maranello.

Τα κομμάτια της συλλογής θα είναι «ουδέτερα» ως προς το φύλο, με έντονους ώμους και καμπύλες στα σχέδιά τους, που παραπέμπουν στις καμπύλες των αυτοκινήτων. Όπως αντιστοίχως κάνουν και οι σχεδιαστές αυτοκινήτων της Ferrari, που βασίζουν συχνά τις δημιουργίες τους σε ανατομικές λεπτομέρειες του ανθρώπινου σώματος. «Τα ρούχα μας δεν πρέπει να είναι αναγνωρίσιμα μόνο μέσω του logo τους, αλλά και μέσα από το πνεύμα τους», δήλωσε ο 37χρονος σχεδιαστής.

Τα ρούχα της συλλογής θα έχουν έγχρωμες εκτυπώσεις, από εξώφυλλα ή αφίσες της δεκαετίας του 1950 που παραπέμπουν στην ταχύτητα, θα περιλαμβάνουν υψηλής ποιότητας πλεκτά, ωστόσο το βασικό τους στοιχείο θα είναι ένα ελαφρύ ύφασμα σε πυκνής ύφανσης νάιλον, που θα μοιάζει με μετάξι. Το λανσάρισμα της συλλογής ρούχων από τη Ferrari σηματοδοτεί μια μεγάλη αλλαγή κατεύθυνσης για την εταιρεία, η οποία παράλληλα σχεδιάζει να ξεκινήσει την πώληση προϊόντων άλλων εταιρειών, όπως των Puma, Ray Ban και Lego, ανοίγοντας και νέα καταστήματα στο Λος Άντζελες, το Μαϊάμι, το Μιλάνο ή το Ντουμπάι, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

(Πηγή: FashionNetwork)