Για τη δυνατότητα δημιουργίας ενός προγράμματος χρηματοδοτικής ενίσχυσης του κλάδου ένδυσης-υπόδησης συζήτησαν ο Γιώργος Καρανίκας, Πρόεδρος της ΕΣΕΕ και ο Βασίλης Μασσέλος, Πρόεδρος ΣΕΠΕΕ με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, στη διαδικτυακή εκδήλωση «Future of Retail 2040» που διοργάνωσε η ΕΣΕΕ. Ο Γιώργος Καρανίκας ασκώντας πίεση στον Υπουργό, τόνισε ότι «ο χρόνος πιέζει» και ότι ο κλάδος ένδυσης και το λιανεμπόριο διεκδικούν το αυτονόητο, δηλαδή να αντιμετωπιστούν ισότιμα με άλλους κλάδους, οι οποίοι έχουν λάβει επιπλέον οικονομική στήριξη από το κράτος, όπως η εστίαση. «Δεν μπορεί να εξαιρείται ένας κλάδος που επλήγη περισσότερο από τον οποιοδήποτε», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕΕ από την πλευρά του εξήγησε ότι το δεσμευμένο κεφάλαιο κίνησης από το στοκ των εμπορευμάτων στις επιχειρήσεις λιανικής, είναι που φέρνει τον κλάδο σε δυσχερέστερη θέση σε σχέση με τους υπόλοιπους. Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε, ότι για να δημιουργηθεί ένα τέτοιο πρόγραμμα στήριξης θα πρέπει να βρεθούν οι σχετικοί πόροι και στη συνέχεια να ληφθεί η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Με δεδομένο ότι οι πόροι αυτοί προς το παρόν δεν υπάρχουν, δεν μπορώ να σας υποσχεθώ τίποτα.

Αλλά υπάρχει η κυβερνητική βούληση, ώστε να βρεθούν επιπλέον εργαλεία και να στηριχθεί ο κλάδος του λιανεμπορίου», δήλωσε ο Υπουργός. Επίσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε τους φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το νέο ΕΣΠΑ, ώστε μέσω αυτού να στηριχθούν δράσεις μετασχηματισμού και αύξησης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Σχετικά με το νέο ΕΣΠΑ, ο κ. Μασσέλος ανέφερε: «Έχουμε δουλέψει πολύ πάνω σε μια πρόταση για τη δημιουργία ενός αναπτυξιακού ΕΣΠΑ, η οποία υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποτελέσει μεγάλη ευκαιρία».