Ο αντίκτυπος της πανδημίας, η εκτίναξη του πληθωρισμού και το αυξημένο κόστος ζωής, οδηγούν τους καταναλωτές να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στις δαπάνες τους. Η ειλικρίνεια και η διαφάνεια έχουν σημασία για τους καταναλωτές που θέλουν να νιώθουν ασφαλείς και ότι έχουν τον έλεγχο των αγορών τους και είναι η ευκαιρία των μαρκών να συνδεθούν με τους καταναλωτές, προσφέροντάς τους τη σταθερότητα που αναζητούν, μέσω της διατήρησης της ποιότητας των προϊόντων, τη διαφάνεια ως προς τα συστατικά που περιέχουν, αλλά και ως προς την ηθική τους απέναντι στο περιβάλλον και την κοινωνία.

Η Henkel απαντά μέσω των επώνυμων και αξιόπιστων προϊόντων της, όπως εξηγεί η Ιωάννα Κουρνούτη στo Fashion Next 2023, την ετήσια έκδοση του Fashion Daily: «Τα συστατικά που χρησιμοποιούμε για τα προϊόντα μας διατηρούν την υψηλή τους ποιότητα, ενώ έχουν σε μεγάλα ποσοστά φυσική προέλευση. Οι συσκευασίες μας γίνονται ολοένα και πιο πράσινες, μιας και χρησιμοποιούμε ανακυκλωμένο πλαστικό σε πολλά από τα προϊόντα μας, ενώ όλες οι συσκευασίες μας είναι ανακυκλώσιμες. Επιπλέον, πολλά από τα προϊόντα μας έχουν πιστοποιήσεις φορέων που αποδεικνύουν τις σωστές πρακτικές κατά την παραγωγική διαδικασία, την προέλευση των συστατικών κ.ο.κ.».

Επιπλέον, η Henkel έχει δημιουργήσει την παγκόσμια πρωτοβουλία Be Smarter-Save Water & Recycle, μέσα από την οποία προτείνει στους καταναλωτές έξυπνους τρόπους να μειώσουν την κατανάλωση νερού και τους καθοδηγεί προς τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, προτρέποντάς τους να ανακυκλώνουν. Τέλος, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης, η Henkel συνεργάζεται με ΜΚΟ για τη στήριξη, τόσο ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όσο και του περιβάλλοντος. Μάλιστα, επιλέγει να καλλιεργεί και να διατηρεί μακροχρόνια σχέση με Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, όπως τα Παιδικά Χωριά SOS, η ΕΛΕΠΑΠ, Ελίζα, η Αμυμώνη και οι Γιατροί του Κόσμου. Ολόκληρη η έκδοση είναι διαθέσιμη εδώ.