Μετά από ένα χρόνο κατά τον οποίο οι περισσότερες αγορές γινόταν μέσω διαδικτύου, οι καταναλωτές είναι έτοιμοι να «επιστρέψουν» στο φυσικό κατάστημα, από το οποίο περιμένουν πλέον, να κερδίζουν μια διαφορετική εμπειρία, η οποία θα βασίζεται στις δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία. Έρευνα της Lion’esque Group, δείχνει ότι οι καταναλωτές θέλουν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία και στο φυσικό κατάστημα, ως επί το πλείστον για σκοπούς εξοικονόμησης χρημάτων (39%).

Μέχρι σήμερα, οι διαδικτυακές αγορές έδιναν τη δυνατότητα στους καταναλωτές, να εξασφαλίσουν κωδικούς έκπτωσης και κουπόνια για καλύτερες τιμές, μια παροχή που θέλουν να “κερδίσουν” και με τις αγορές τους από το φυσικό κατάστημα. «Οι μεγάλες εταιρείες μέσω των εφαρμογών τους, καλύπτουν την omnichannel εμπειρία, προσφέροντας διαφορετικές λειτουργείες, όταν αυτές χρησιμοποιούνται στο κατάστημα ή στο σπίτι».

Τα 3/4 των ερωτηθέντων της έρευνας δηλώνει ότι χρησιμοποιεί την εφαρμογή μιας εταιρείας ακόμα και όταν είναι στο κατάστημα», αναφέρει η έρευνα της Lion’esque Group. Επίσης, το 32% των καταναλωτών που συμμετείχε στην έρευνα, θα επιθυμούσε να δει αυτή την τεχνολογική προσέγγιση και στο φυσικό κατάστημα από τις εταιρείες ένδυσης, και το 25% θα ήθελε να το δει να εφαρμόζεται και στον κλάδο υπόδησης. Επίσης διαπιστώνεται ότι υπάρχουν αρκετές τεχνολογικές αλλαγές που θα εξελιχθούν περισσότερο το επόμενο διάστημα.

Η καινοτομία του fit technology για παράδειγμα, φαίνεται να χρησιμοποιείται από ένα ποσοστό καταναλωτών που φτάνει το 38%, ενώ οι μισοί από αυτούς που δεν το έχουν χρησιμοποιήσει, δηλώνουν θετικοί στο να το κάνουν στο μέλλον. Η απαίτηση πάντως, των καταναλωτών για «περισσότερη τεχνολογία» οδηγεί τις εταιρείες στο κλάδο μόδας προς την πιο διευρυμένη χρήση τεχνολογιών στα καταστήματά τους, ώστε να καλύψουν πρωτίστως τις πραγματικές ανάγκες των καταναλωτών και δευτερεύοντος να δημιουργήσουν μια προστιθέμενη αξία στις ίδιες.

(Πηγή: WWD)