Η Apivita, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της Γης, ανακοίνωσε σε digital event την είσοδό της στον Παγκόσμιο Οργανισμό «1% for the Planet», που της δίνει τη δυνατότητα να «επιστρέψει στον πλανήτη» το 1% των πωλήσεων της νέας αντηλιακής σειράς Bee Sun Safe, καθώς και το 1% των πωλήσεων του Apivita Experience Store και των Apivita e-shop παγκοσμίως. Πρόκειται για μία δέσμευση η οποία μετατρέπει την αγορά αντηλιακών προϊόντων Apivita, σε ουσιαστική πράξη στήριξης ενός περιβαλλοντικού σκοπού.

Για το 2021, η υποστήριξή της Apivita θα αποτυπωθεί σε συνέργειες και δράσεις με την Aegean Rebreath, μέλος του Οργανισμού «1% for the Planet», που έχει αναπτύξει ένα ολιστικό μοντέλο το οποίο περιλαμβάνει την απομάκρυνση των θαλάσσιων απορριμμάτων από τους βυθούς και τις ακτές, καθώς και την άμεση προώθησή τους για ανακύκλωση σε συνεργαζόμενους φορείς και εταιρείες.

Η Apivita και η Aegean Rebreath θα ταξιδέψουν φέτος το καλοκαίρι σε πέντε νησιά, την Σαντορίνη, την Ανάφη, την Τήνο, την Σύρο και την Πάρο για το σκοπό αυτό. Παράλληλα με τις δράσεις καθαρισμού των ακτών και του βυθού, έχουν προγραμματιστεί εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με την αλιευτική κοινότητα και τις δημοτικές αρχές των νησιών για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του Δικτύου συλλογής και διαχείρισης των θαλάσσιων απορριμμάτων, που υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος-ΙΣΝ.