Με τον COVID-19 να επιμένει, οι μάρκες θα πρέπει να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες υιοθετώντας μια «back to basics» προσέγγιση. Η κρίση έχει τονίσει την αξία της υγείας τόσο του ατόμου όσο και του πλανήτη, αλλά και την ικανότητα των καταναλωτών να αρκούνται σε λιγότερα. Σύμφωνα με το Lifestyles Survey της Euromonitor, το 69% των καταναλωτών παγκοσμίως αναζητούσαν τρόπους να απλοποιήσουν τη ζωή τους το 2021. Η καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς απλοποιείται, με έμφαση στην ενίσχυση της φυσικής αντοχής της επιδερμίδας, ενώ σε επίπεδο φόρμουλας πολλά beauty brands υιοθετούν τη στρατηγική της έμφασης σε ένα κύριο και αντιπροσωπευτικό συστατικό.

Σε επίπεδο τιμής, κερδίζει έδαφος το masstige κομμάτι. Σύμφωνα με τη Euromonitor, οι μισοί καταναλωτές παγκοσμίως ξοδεύουν κατά Μ.Ο. 6-20 δολάρια ανά προϊόν αντιγήρανσης, ενώ μόνο το 25% ξοδεύει από 30 δολάρια και πάνω. Υβριδικά προϊόντα με συνδυαστικές δυνατότητες και πολλαπλή χρησιμότητα ικανοποιούν τόσο την απαίτηση για καλύτερο value, όσο και το κριτήριο της βιωσιμότητας. Με την πανδημία να ξυπνάει την ανάγκη για ασφάλεια και εμπιστοσύνη, προβλέπεται αύξηση σε μάρκες που υποστηρίζονται από κλινικές μελέτες και επιστημονικά δεδομένα ή είναι σχεδιασμένες από γιατρούς, ενώ αναμένεται να επωφεληθούν τα δερμοκαλλυντικά. Τέλος, προτεραιότητα δίνεται στην έννοια της ευζωίας, με μεγαλύτερη ζήτηση για βοτανικά/φυτικά συστατικά, καθώς και την εξερεύνηση παραδοσιακών ολιστικών τεχνικών περιποίησης. Σύμφωνα με την μελέτη, φαίνεται να υπάρχει περιθώριο ανάπτυξης και καινοτομίας στην αντιμετώπιση της υγείας του δέρματος όχι μεμονωμένα, αλλά ως μέρους του όλου οργανισμού.

«Πράσινη» ομορφιά και τεχνολογία
Αντίστοιχα, τη φύση, τη βιωσιμότητα, την απόδοση και το home spa, αναγνωρίζει ως τα κυρίαρχα beauty trends το 2022 η Σουηδική εταιρεία beauty-tech Foreo.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Foreo, η «πράσινη» τάση ενισχύεται, η έμφαση πέφτει σε προϊόντα με ολιστική και βιώσιμη προσέγγιση, ενώ οι καταναλωτές θα αγοράζουν λιγότερα αλλά υψηλότερης απόδοσης προϊόντα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες της επιδερμίδας τους.
Η τάση του mindfulness & self-care θα φέρει πληθώρα από θεραπείες προσώπου για την καταπολέμηση των βλαβερών επιπτώσεων του μπλε φωτός από τη αυξανόμενη έκθεση στις οθόνες των ηλεκτρονικών συσκευών. Η τεχνολογία στην ομορφιά θα συνεχίσει να κερδίζει έδαφος, με πλειάδα οικιακών συσκευών για καθαρισμό, τόνωση και γυμναστική προσώπου, με έμφαση στις προσωποποιημένες λύσεις. Τέλος, ισχυρή ανάπτυξη προβλέπεται για προϊόντα περιποίησης με εξελιγμένες δραστικές ουσίες, όπως είναι οι οροί, τα προϊόντα για τη θεραπεία της ακμής και των κηλίδων, αλλά και τα υφασμάτινα επιθέματα (patches) για περιοχές όπως αυτή των ματιών.